Marcel Ciolacu: PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene de la începutul crizei de COVID-19

151
Marcel Ciolacu: PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene de la începutul crizei de COVID-19 - marcel-1590600615.jpg

Articole recomandate

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut miercuri că guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene de la începutul crizei generate de COVID-19, conform Agerpres.


''Comisia Europeană a propus astăzi un plan ambițios de relansare economică pentru Uniunea Europeană la care familia social-democrată europeană a contribuit semnificativ. Din păcate, în ultimele luni, guvernarea PNL nu a fost în stare să folosească resursele europene puse la dispoziție încă de la începutul crizei generate de COVID-19. Au fost miliarde de euro pe care România i-a pierdut din cauza incompetenței, aroganței și autosuficienței miniștrilor liberali'', a scris Ciolacu pe Facebook.


El amintește că UE a propus, în acest context, un plan pentru toate statele membre, dar că PNL nu este în stare să prezinte nici măcar un pachet minimal de măsuri concrete pentru repornirea economiei naționale, adăugând că singurul program - IMM Invest - 'a eșuat încă din start'.


''Solicit, în numele Partidului Social Democrat, ca actualul Guvern să vină în fața Parlamentului cu un plan serios de revenire economică care să prevadă folosirea adecvată a banilor europeni. Dacă PNL ar fi fost preocupat să atragă banii europeni și nu să dea tunuri prin firmele de casă, poate că astăzi n-am fi avut sute de mii de șomeri, zeci de mii de firme închise, o explozie a prețurilor și o prăbușire a nivelului de trai'', a mai scris Ciolacu pe rețeaua de socializare.


Comisia Europeană vrea ca statele membre UE să sprijine un pachet de inițiative de revenire economică în valoare de 2.400 miliarde de euro, a anunțat, miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite DPA.


Propunerea executivului comunitar vizând un instrument de revenire în valoare de 750 miliarde euro, combinat cu "buget UE pe termen lung revizuit în valoare de 1.100 miliarde euro", este o "necesitate urgentă și excepțională pentru o criză urgentă și excepțională", a apreciat Ursula von der Leyen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7742 secunde