Majorarea salariului minim, negociată din nou

230
Majorarea salariului minim, negociată din nou - transferdebanipostaromana794x447-1575364902.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, discută din nou, azi, cu sindicatele și patronatele. Guvernul a propus trei formule de calcul pentru majorarea salariului minim, iar partenerii sociali trebuie să aleagă una. În toate cele trei cazuri salariul minim crește cu 83 de lei de la 1 ianuarie.


În 2020 vom avea trei salarii minime: valoarea de bază a acestui salariu, valoarea aplicabilă pentru cei cu studii superioare și cea aplicabilă în domeniul construcțiilor.

Potrivit analizelor care se fac în Guvern salariul minim pentru cei care au studii superioare, dar și pentru angajații din construcți rămân neschimbate. În schimb ar urma să crească salariul minim pe economie la 2.230 de lei de la 1 ianuarie 2020, față de 2.080 de lei, cât este acum.


Guvernul a avansat trei formule de calcul.Primul scenariu ia în calcul majorarea salariului minim brut cu rata anuală a inflației în luna octombrie și cu reală a productivității muncii .

În a doua variantă de creștere, ar urma să țină cont și de dinamica creșeterii economice. Iar în ceea ce privește a treia variantă salariul minim ar putea suferi modificări în funcție de rata șomajului.

În toate cele 3 situații, creșterea salariului minim ar fi de 7,2%.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4995 secunde