Mai mulți bani pentru cadrele didactice evaluatoare de manuale

187
Mai mulți bani pentru cadrele didactice evaluatoare de manuale - prof-1518449615.jpg

Articole de la același autor

Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) reia apelul public pentru selecția cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor evalua proiectele de manuale școlare pentru clasele I-VI. 
Înscrierea se derulează exclusiv online, în perioada 12 - 19 februarie 2018, prin completarea formularului publicat pe site-ul CNEE. 
Procesul  se va derula conform prevederilor ordinului ministrului educației nationale nr. 5.645/2017 și vizează atât selecția profesorilor cu statut de evaluatori cooptați, cât și a specialiștilor externi (absolvenți de studii superioare în domeniul Științe ale educației). Misiunea experților selectați este de a analiza și evalua calitatea proiectelor de manuale școlare propuse de autori/grupuri de autori. Principiile care stau la baza selecției sunt competența și experiența acumulate/probate, precum și disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activitățile de evaluare a proiectelor de manuale școlare din anul școlar anterior.
Pentru a fi selectate în calitate de evaluatori cooptați, cadrele didactice trebuie să fie angrenate în activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învățământ și disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale școlare și să probeze că posedă specializarea corespunzătoare sau o specializare înrudită, care-i acordă dreptul de a preda disciplina la care s-a înscris și de a evalua proiectele de manuale școlare depuse la disciplina în cauză. De asemenea, sunt obligatorii abilitățile practice de operare pe computer.
Vor avea prioritate, în procesul de selecție a evaluatorilor cooptați, cadrele didactice care dețin fie gradul didactic I în domeniul disciplinei/în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie titlul științific de doctor în aria de expertiză/arii conexe sau au absolvit cursuri/module specifice activităților de evaluare a proiectelor de manuale școlare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces.
Activitatea grupurilor de lucru este supusă monitorizării CNEE. În situația în care cadrele didactice selectate nu demonstrează competență și eficiență în activitatea desfășurată, acestea pot fi înlocuite cu persoanele desemnate ca rezerve în urma selecției.
Valorile nete ale onorariilor primite pentru evaluările de manuale școlare sunt, în acest an, cu peste 30% mai mari decât cele acordate anul trecut.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9836 secunde