Luptătorii anticomuniști din Dobrogea, pomeniți la Constanța

417
Luptătorii anticomuniști din Dobrogea, pomeniți la Constanța - luptatori2-1547829098.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 19 ianuarie, începând cu ora 10.00, la Catedrala "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia o slujbă de pomenire a celor 380 de luptători din Rezistența anticomunistă din Dobrogea.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, la ceremonie va fi prezentă și Zoe Rădulescu, fiica lui Gogu Puiu, liderul mișcării de rezistență din Dobrogea, precum și reprezentanți ai Asociației "Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei".

Conform membrilor asociației, numeroși luptători arestați și condamnați de justiția comunistă la pedepse grele de detenție, au fost masacrați în secret de Securitate, în cadrul acelor transporturi ale groazei, cunoscute drept "trenurile morții".

Din nefericire, rămășițele acestora nu au fost niciodată restituite familiilor, pentru a fi înmormântate creștinește, iar locurile în care au fost îngropați rămân și astăzi necunoscute, în ciuda eforturilor făcute de urmași și de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Român pentru găsirea lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Stire din Cetățenești : Evenimente dedicate Unirii Principatelor
Pagina a fost generata in 1.3357 secunde