Lucrările de toaletare și corecție a arborilor din Constanța continuă

99
Lucrările de toaletare și corecție a arborilor din Constanța continuă - lucrariledesursaprimariaconstant-1580031413.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi au acționat în mai multe zone ale orașului: CET, Inel II, Tomis Nord și în zona centrală.

Tăierile de corecție se fac cu scopul de:

- ridicare a coroanei și / sau limitarea creșterii acesteia în înălțime;

- regenerare a coroanei;

- eliminare risc accidente.

Sistemul radicular puternic favorizează refacerea coroanei în timp mai scurt decât în cazul plantării de arbori tineri.

Arborii tineri nu pot fi plantați în amplasamentul arborilor tăiați decât după minimum cinci sau zece ani, în funcție de esența arborilor eliminați, timp în care rădăcinile arborelui tăiat se degradează în mod natural (prin putrezire), iar solul se regenerează.

În literatura de specialitate operațiunile de intervenție pentru corecție în coroana arborelui se fac la un interval de minim 4 ani, în funcție de specie și vârsta arborelui.

Sute de constănțeni, atât persoane fizice, persoane juridice cât și asociații de proprietari, au trimis numeroase solicitări Primăriei Municipiului Constanța pentru toaletarea arborilor din zonele în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Primăria Municipiului Constanța corelează activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ sau uscați cu programul de plantare arbori anual în vederea regenerării vegetației. Plantarea puieților de arbori se execută în zonele deficitare în vegetație arboricolă sau acolo unde amplasamentul permite.

Tăierile de toaletare constau în:

- eliminarea ramurilor bătrâne, uscate, semiuscate, rupte accidental sau atacate de carii (scorburoase) cu păstrarea echilibrului coroanei arborelui pentru a evita prăbușirea;

- eliminarea ramurilor cu creștere pe direcție nedorită sau care îndesesc coroana, în scopul aerisirii coroanei și păstrarea unui echilibru între rădăcină și coroană.

Ca urmare a Legii 292/2011 a asistenței sociale, Primăria Municipiului Constanța acordă ajutoare pentru încălzirea locuinței sub formă de lemne, rezultate din activitatea de taiere a arborilor în declin vegetativ/uscați, în baza dispozițiilor emise de primar, persoanelor cu nevoi speciale sau cu nevoi deosebite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ponta taie din banii Senatului
Pagina a fost generata in 0.4058 secunde