Liviu Dragnea rămâne în închisoare. De ce i-a respins Instanța Supremă contestația

352
Liviu Dragnea rămâne în închisoare. De ce i-a respins Instanța Supremă contestația - 26117646-1590416747.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, va rămâne în închisoare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, luni, ca nefondată, contestația împotriva sentinței din de 30 ianuarie 2020, împotriva condamnării de 3 ani și 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, conform Digi24.


Fostul politician trebuie să plătească și suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.


"393/1/2020 - Respinge, ca nefondată, contestația declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinței nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunțată de Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul nr. 11/1/2020. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul condamnat până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 25 mai 2020."


Liviu Dragnea a fost audiat luni prin videoconferință de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă avocații acestuia au reclamat faptul că, din cauza unor probleme tehnice, "nu prea s-a înțeles mare lucru" din ce a spus fostul președinte al PSD.


"Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost și urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din păcate, nu prea am înțeles mare lucru. În esență, asta a spus, că se află într-o detenție nelegală", a declarat avocata Flavia Teodosiu.


 
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.


Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieși din penitenciar, prin introducerea în instanțe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7432 secunde