Jandarmii constănțeni omagiază eroii căzuți pe câmpurile de luptă

151
Jandarmii constănțeni omagiază eroii căzuți pe câmpurile de luptă - img1775-1526458454.jpg

Articole recomandate

Mâine, 17 mai, cu ocazia prăznuirii Înălțării Domnului și zilei de pomenire a Eroilor Neamului, Jandarmeria Constanța va desfășura o serie de activități prilejuite de această dublă sărbătoare. 


Începând cu ora 08.30, la Capela Jandarmeriei de la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va oficia Sfânta Liturghie la care vor participa cadrele militare și personalul civil din cele două unități.


Începând cu ora 11.30, conducerea Jandarmeriei Constanța va participa la ceremonialul militar și religios, organizat de către autorități la Grupul Funerar al Eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, din Cimitirul Central al municipiului Constanța. 


De asemenea, comandanții detașamentelor din Medgidia și Cernavodă vor fi prezenți la manifestările organizate de către autoritățile locale. 


Totodată, jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor organizate cu acest prilej la Constanța, Medgidia și Cernavodă.


***
În România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare națională.
Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuți în război - Ziua Eroilor - se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului. 
Astfel, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3016 secunde