ITM, acțiuni de control la societățile comerciale de pe litoral

242

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a continuat, și luna aceasta, activitatea de control a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe litoralul românesc.

Ca urmare, inspectorii din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă au verificat 152 agenți economici, au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 233.600 lei, și au dispus 124 măsuri cu termen de remediere a neconformităților constatate. De asemenea, au fost aplicate opt sancțiuni pentru muncă nedeclarată, în cuantum de 200.000 lei, la opt angajatori, și au fost depistate zece persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în REVISAL.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, deficiențele constatate s-au referit la neîncheierea în formă scrisă a contractelor de muncă, neplata drepturilor salariale la data stabilită în contract, neacordarea concediului de odihnă anual, necomunicarea deciziilor de suspendare și încetare a contractului individual de muncă.

În aceeași perioadă, inspectorii din cadrul serviciului Securitate și Sănătate în Muncă au verificat alți 115 angajatori, cărora le-au aplicat amenzi în cuantum de 26.500 lei și au dispus 210 măsuri de remediere a deficiențelor. În plus, pe lângă tematica de control specifică agenților economici care desfășoară activități în zona litoralului, s-a verificat și modul în care se respectă obligațiile prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3565 secunde