Închisoare de la 1 an la 6 ani pentru cei care nu plătesc contribuțiile la stat!

392
Închisoare de la 1 an la 6 ani pentru cei care nu plătesc contribuțiile la stat! - bignouaanideinchisoarepentru50de-1568619248.jpg

Articole recomandate

Un proiect de lege depus la Senat de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care nu virează la timp contribuțiile reținute din salarii, drepturi de autor și alte venituri. După ce proiectul a fost criticat în mass media, Teodorovici spune că este vorba despre necunoaștere sau rea voință.



Potrivit proiectului depus vineri la Senat, "constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani reținerea și neplata, încasarea și neplata, ori, după caz, nereținerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege".

În anexă se precizează că este vorba, între altele, despre impozitul pe dividende, pe salarii, pensii, arende, activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, contribuții la asigurările de sănătate.

Într-o postare pe Facebook, acesta spune că proiectul "a stârnit deja, în media, o multitudine de reacții, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză și, evident, pe o neînțelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaștere, fie, ceea ce este și mai grav, rea-voință".

"Propunerea mea vizează un tratament corect și onest din partea angajatorului față de angajat, evitarea oricărei forme de abuz și nicidecum formule de tipul celor suținute de către contestatarii acestei măsuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligațiilor de reținere sau nereținere, de încasare sau neîncasare a unor impozite și contribuții, ca fapte ce intră în sfera evaziunii fiscale. Măsurile propuse nu doar că vizează protejarea bugetului de stat, dar și a persoanelor angajate cărora li s-au reținut impozite și contribuții cu diferite destinații, ce nu sunt în responsabilitatea lor, dar de plata cărora depinde obținerea ulterioară a unor drepturi; pentru că sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistență medicală, care depind de buna credință, seriozitatea și responsabilitatea angajatorului", a scris Eugen Teodorovici, scrie digi24.ro





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5155 secunde