Începe Săptămâna mobilității. Pregătiți-vă să mergeți pe jos!

225
Începe Săptămâna mobilității. Pregătiți-vă să mergeți pe jos! - mobilitate2-1568570165.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 16 septembrie, până duminică, 22 septembrie, Constanța va fi alături de alte orașe din întreaga Europă, sărbătorind "Săptămâna Europeană a mobilității". 


Cu această ocazie, Primăria Municipiului Constanța îi invită pe toți locuitorii orașului să dea curs sloganului din acest an, "Mergi cu noi", și să încerce să străbată pe jos străzile orașului, atât de încărcate de istorie. 
Evenimentele vor debuta luni, 16 septembrie, la ora 11.00, cu Forumul de Mobilitate Urbană Durabilă ce va fi organizat în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța, în cadrul căruia vor fi prezentate măsurile luate de municipalitate pentru încurajarea și facilitarea mobilității. 


În zilele de marți, miercuri și joi, respectiv 17, 18 și 19 septembrie, polițiștii locali vor organiza lecții de educație rutieră și promovare a mobilității pietonale în trei unități de învățământ constănțene. Vineri, elevii unei clase a Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" vor participa la o lecție de educație rutieră în Parcul Arheologic, când cei mici vor fi atât pietoni, cât și polițiști. 


"Alege autobuzul"
Tot vineri, Primăria Constanța va relua campania "Alege autobuzul". Astfel, toți angajații municipalității vor ajunge la serviciu cu autobuzul.


Joi, vineri și sâmbătă, între orele 13.30 și 15.30, vor fi organizate tururi pietonale cu ghid în zona peninsulară a Constanței, promovând în acest fel cultura și mobilitatea urbană durabilă. 


Evenimentele se vor încheia duminică, 22 septembrie, cu restricționarea traficului auto pe bulevardul Tomis și organizarea unor activități privind promovarea deplasării pietonale la care vor participa elevi, părinți și profesori de la mai multe unități de învățământ din Constanța, cluburi sportive, bicicliști etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3636 secunde