În marș pe Dunărea maritimă! Bricul "Mircea" a revenit, după 80 de ani, la Brăila

815
În marș pe Dunărea maritimă! Bricul

Articole recomandate

Comandantul bricului "Mircea", comandor Mircea Târhoacă, brăilean la origine, a primit, ieri, cu ocazia acostării în portul Brăila a navei-școală, o Diplomă de Excelență din partea Colegiului "Gheorghe Munteanu Murgoci", pe care l-a absolvit în 1993 și care sărbătorește, anul acesta, centenarul, informează Agerpres. 


Bricul "Mircea", aflat într-un marș pe Dunărea maritimă, pentru a celebra 80 de ani de când a intrat în serviciu, a ajuns, ieri, la Brăila, ultimul port dunărean unde a acostat după Galați și Tulcea și unde va rămâne două zile, timp în care va putea fi vizitat de public. 


Emoționat de reîntoarcerea în orașul natal, comandorul Mircea Târhoacă le-a dezvăluit celor prezenți cât de dor îi era de casă și cât de mândru este că a reușit să ajungă cu bricul "Mircea" în Portul Brăila și să vadă orașul de pe Dunăre, așa cum și-a dorit încă de pe vremea când era licean și contempla vapoarele care treceau pe Dunăre. 


"Am zis că, după 80 de ani, e bine să ajungem cu bricul «Mircea» și la Brăila, Galați și Tulcea, mai ales că sunt brăilean, aici am copilărit, aici am crescut. Totul este emoționant pentru mine, părinții mei locuiesc în Brăila. Când eram în liceu, urmăream vapoarele care treceau pe Dunăre și mă întrebam cum e să vezi orașul de pe Dunăre. Am plecat din Brăila cu mașina și acum m-am întors cu vaporul", a spus Târhoacă. 


Mircea Târhoacă a terminat Academia Navală în 1998, iar în 2007, a pășit pentru prima dată pe Nava Școală "Mircea", în funcția de ofițer de navigație, iar de atunci a rămas pe această navă, ocupând diverse funcții, până la cea actuală, de comandant, pe care o deține din 23 februarie 2018. 


Absolvent al Colegiului "Gheorghe Munteanu Murgoci", una dintre cele mai reprezentative instituții de învățământ din Brăila, Mircea Târhoacă a primit o Diplomă de Excelență, iar în semn de recunoștință a oferit colegiului unde a învățat o machetă a bricului "Mircea". 
"Am primit cadou de la domnul comandor o machetă a bricului «Mircea», ca semn de prețuire pentru colegiul nostru, pe care o vom lăsa moștenire generațiilor viitoare, pentru că mulți dintre elevii noștri se îndreaptă către Academia Navală de la Constanța. Eu sunt tot absolventă de «Murgoci», am avut ocazia să îl cunosc pe domnul comandor la o întâlnirea de-a dumnealui de 25 de ani de la terminarea liceului. Este fost coleg al fratelui meu, un tip extraordinar de săritor, pe care îl așteptăm la toate activitățile pe care le organizăm în săptămâna centenarului", a declarat directorul Colegiului "Murgoci", Mirela Giurcă. 


XXX 
Bricul "Mircea", care s-a aflat în reparații capitale la Șantierul Naval din Brăila în perioada 1994-2002, este în perfectă stare de funcționare, după cum a spus comandorul Târhoacă. Acesta a subliniat faptul că Marina germană a făcut de curând o evaluare a navelor pe care ar putea face practică și "a considerat că nava noastră se încadrează cel mai bine în standardele lor".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8183 secunde