IARNA REVINE ÎN FORȚĂ! Va începe un nou val de ninsori, iar temperaturile vor scădea

3752
IARNA REVINE ÎN FORȚĂ! Va începe un nou val de ninsori, iar temperaturile vor scădea - viscol4-1547801878.jpg

Articole recomandate

În timp ce în unele zone temperaturile au crescut considerabil, iar temperaturile au ajuns și la 10 grade, în alte zone zeci de școli au fost închise din cauza ninsorilor. După anomaliile termice, iarna revine în forță în acest weekend. Va începe un nou val de ninsori, iar temperaturile vor coborî din nou, informează romaniatv.net


În Banat, Crișana și Maramureș plouă, iar în Munții Apuseni ninge. Și în Transilvania, nordul Moldovei se anunță ninsori puternice. Vremea rea din ultimele zile a dus la închiderea mai multor școli în ultimele zile în nordul și estul Transilvaniei. Vineri, 59 de școli din județele Maramureș, Cluj și Harghita au suspendat cursurile. Unele dintre ele au închis porțile încă de joi. 


În schimb, în sudul și estul țării se anunță vreme bună. Temperaturile vor atinge 10-12 grade Celsius la amiază.


Meteorologii spun că din weekend iarna își intră în drepturi. Vremea se va răci considerabil mai ales în Moldova și estul Transilvaniei.


PROGNOZA METEO. Sâmbătă valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor marca o scădere în toată țara, chiar accentuată în nord, centru și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 0 grade. În regiunile extracarpatice vor predomina perioadele cu nebulozitate de tip stratiform și pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe și fulguieli. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în general slabe, ninsori la munte, iar spre seară și mai ales noaptea, mixte în Banat și Crișana și mai ales ninsori în Maramureș și local în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în special ale masivelor sudice, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Izolat se va semnala polei, iar dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.


LA BUCUREȘTI. Valorile termice diurne vor marca o scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult noros, iar trecător vor fi condiții de fulguială sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Vor fi condiții de ceață.


PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații pe arii extinse în toate regiunile, local moderate cantitativ în cele vestice și nord-vestice. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, predominant sub formă de ninsoare în nordul Crișanei, vestul, nordul și centrul Transilvaniei, jumătatea de nord a Moldovei, mai ales ploaie în sudul și în estul Olteniei, în Muntenia, ploaie în Dobrogea și mixte în rest. Pe arii restrânse vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade. Izolat dimineața și local noaptea va fi ceață.


LA BUCUREȘTI. Vremea va fi în general închisă și mai ales spre seară trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad. La începutul și la sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.


PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei; maximele vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar minimele între -11 și -1 grad. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile nordice, estice, iar în prima parte a intervalului și în cele sud-vestice și va fi mai mult noros în rest. Vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, ziua pe arii restrânse mai ales în zonele de deal și de munte, iar noaptea local în Banat, în Oltenia și izolat în restul teritoriului. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe litoral, iar noaptea în sud-vestul țării. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.


LA BUCUREȘTI. Vremea se va menține în general închisă și trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5...-4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.


De marți, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, inclusiv la București.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5336 secunde