Grevă japoneză la Primăria Constanța și la SPIT. Unii vor salarii mai mari, alții vor să le rămână la fel ca și până acum

496
Grevă japoneză la Primăria Constanța și la SPIT. Unii vor salarii mai mari, alții vor să le rămână la fel ca și până acum - grevaprimarie-1495645939.jpg

Articole de la același autor

Angajații din cadrul Primăriei Constanța și cei ai Serviciului Pu-blic de Impozite și Taxe Constanța sunt în grevă japoneză astăzi. Sindicatul Liber al Salariaților din Administrația Publică Constanța, constituit în cadrul Primăriei municipiului Constanța și la nivelul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, a anunțat că protestul va fi pe durata întregului program de lucru. Acțiunea de protest este susținută de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație, afiliată la Confederația Națională Sin-dicală Cartel Alfa. 
 

"Precizăm că acțiunea de protest a fost generată de lipsa reglementării unei grile de salarizare exprese și unitare, care să stabilească nivelul salarizării personalului din administrația publică locală. Astfel, potrivit proiectului legii salarizării, remunerarea angajaților din administrația publică locală este lăsată la latitudinea aleșilor locali, fapt care va genera discrepanțe salariale între angajații care au aceleași funcții, aceeași vechime, activitate similară și lucrează în aceleași condiții, lucru care contravine chiar principiilor reglementate de proiectul lege. După cum se cunoaște, administrația publică locală este singura familie ocupațională care nu are grilă de salarizare în proiectul legii salarizării, stabilirea salariilor fiind dată în competența consiliilor locale și județene", explică reprezentanții SLSAP Constanța, făcând referire la salariile de la Primăria Constanța.

Remunerare armonizată după calitatea muncii


La rândul lor, angajații SPIT susțin demersurile Federației Sindicatelor din Administrație și dezaprobă modul de desfășurare a dezbaterilor publice, în Comisia de muncă, familie și protecțsie socială din Senat, pe seama proiectului legii - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


"Greva are drept scop modificarea și completarea proiectului Legii Salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv păstrarea salariilor avute la data intrării în vigoare a noii legi, dacă acestea sunt mai mari decât cele stabilite conform noilor dispoziții, constituirea unei noi familii ocupaționale ale cărei atribuții sunt specifice și distincte privind colectarea și constituirea veniturilor bugetare, familia ocupațională financiar - fiscală, administrare venituri bugetare, precum și asigurarea unui tratament nediscriminatoriu și transparent pentru toți bugetarii, fără excluderea salariaților din administrația publică locală din grilele de salarizare. Fără o remunerare a salariaților în instituțiile publice ale statului armonizată după calitatea muncii, realistă, corectă și cu efecte în timp nu s-ar putea menține personalul bine pregătit, capabil să se adapteze la noile cerințe economico - sociale și să asigure menținerea nivelului standardelor europene", mai precizează Constantina Târpă, reprezentantul SLSAP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.458 secunde