Exercițiul de evaluare a activelor și pasivelor în sectorul asigurărilor va fi amânat

173
Exercițiul de evaluare a activelor și pasivelor în sectorul asigurărilor va fi amânat - a8d21ff6c74ce65da402f526ecaf56a0-1585749567.jpg

Articole recomandate



Exercițiul de evaluare a activelor și pasivelor în sectorul asigurărilor din România va fi amânat, în contextul pandemiei de coronavirus, ca urmare a deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Autoritatea Europeană privind Asigurările și Pensiile Ocupaționale (EIOPA).


Un nou moment de referință pentru datele din bilanț utilizate în această evaluare și calendarul revizuit al exercițiului vor fi comunicate în timp util. Exercițiul a fost inițial programat pentru al doilea semestru al anului 2020, conform agerpres.ro.


"Asigurătorii trebuie să își concentreze eforturile pe monitorizarea și evaluarea impactului pandemiei de COVID-19 și să asigure continuitatea afacerilor, având în vedere că ar putea fi confruntați cu serie de dificultăți în creștere în viitorul apropiat ca urmare a condițiilor de piață dificile.", se menționează în comunicatul remis.


Potrivit ASF, evaluarea independentă a activelor și pasivelor pe piața asigurărilor din România rămâne o prioritate, în scopul creșterii transparenței privind solvabilitatea și situația financiară a societăților de asigurări din România.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.53 secunde