Evenimentele cu peste 1.000 de participanți, interzise până la 31 august

220
Evenimentele cu peste 1.000 de participanți, interzise până la 31 august - neversea1579609674-1590738274.jpg

Articole recomandate

Organizarea evenimentelor, festivalurilor și manifestărilor culturale la care sunt prezenți peste 1.000 de participanți simultan este interzisă până la 31 august, atât în spații închise, cât și în aer liber.


Potrivit proiectului de act normativ introdus spre dezbatere publică de către Ministerul Culturii, legea are ca obiect instituirea, după încetarea stării de alertă, declarate în condițiile legii, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare, în scopul protejării drepturilor la viață, la integritate fizică și la ocrotirea sănătății, inclusiv prin restrângerea exercițiului altor drepturi și libertăți fundamentale.


Necesitatea inițiativei legislative rezidă în faptul că industria organizatorilor de evenimente artistice sau culturale din România, în lipsa unei decizii luate de autoritățile administrației publice, se află într-o situație de incertitudine, în măsură să genereze pierderi financiare masive zilnice, iar, pe de altă parte, este nevoie de predictibilitate cu privire la organizarea acestor evenimente de interes atât pentru furnizorii de servicii, cât și pentru participanți, precizează inițiatorul.


Proiectul de lege privind unele măsuri referitoare la desfășurarea evenimentelor cultural-artistice în contextul pandemiei de COVID-19 este supus dezbaterii publice până la 9 iunie.


Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunța în urmă cu o săptămână că instituția pe care o conduce va elabora un proiect de lege care reglementează situația privind marile evenimente, acesta urmând să fie depus în Parlament.


"Am lucrat împreună cu marii organizatori de evenimente pentru a oferi predictibilitate, pentru a salva industria festivalurilor și pentru a ne asigura că România se va afla, anul viitor, printre actanții acestui domeniu. Prevederile privind măsura temporară a rambursării biletelor și impozitul pentru nerezidenți au fost incluse, deja, în OUG 70/2020. Acum suntem în punctul de a elabora un proiect de lege care va fi depus în Parlament și care reglementează situația privind marile evenimente, proiect care va parcurge toate etapele consultării publice", a precizat Bogdan Gheorghiu, citat într-un comunicat.


Potrivit sursei citate, clarificarea statutului organizării de festivaluri cu mai mult de 1.000 de participanți prin intermediul unei inițiative legislative este necesară pentru a putea oferi predictibilitate acestei activități care, la bază, este una cu caracter economic pentru organizatori.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8053 secunde