Europarlamentarul Cristian Bușoi: "Dincolo de obligativitate, vaccinurile trebuie să fie disponibile"

207
Europarlamentarul Cristian Bușoi:

Articole recomandate

Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat că este important ca toți românii să aibă acces la vaccinuri, afirmând că au fost perioade când anumite tipuri de vaccinuri nu erau disponibile și a spus că o creștere a accesului la vaccinare - o prioritate a Comisiei Europene - este și mai importantă în contextul pandemiei de coronavirus, informează agerpres.ro.


"Adică, dincolo de legea vaccinării, care este extrem de importantă, mai sunt multe alte aspecte de pus la punct pentru a putea vorbi în România de o adevărată strategie eficientă de promovare a vaccinurilor. În primul rând, dincolo de obligativitate, vaccinurile trebuie să fie disponibile. Au fost perioade și au fost anumite tipuri de vaccinuri care pur și simplu nu erau disponibile, nu doar în rețeaua medicilor de familie, nici măcar în farmacii", a declarat eurodeputatul în cadrul dezbaterii "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile".


El a pledat în context pentru un parteneriat între autoritățile din Sănătate și principalele companii de profil, precum și pentru o continuitate în procesul de achiziție a vaccinurilor, apreciind în același timp că "nu trebuie nici cea mai mică portiță prin care o familie să-și piardă copilul".


"Va fi complicat, în situația în care vaccinarea ar fi obligatorie, să nu ai cu ce să te vaccinezi", a adăugat Bușoi.


Potrivit acestuia, medicii de familie ar trebui să fie stimulați, inclusiv financiar, pentru a face cât mai eficiente aceste campanii de vaccinare.


"De asemenea, Ministerul Sănătății trebuie să aibă tot ceea ce le este necesar pentru ca vaccinurile să poată fi utilizate în condiții de siguranță foarte clare. (...) Așteptăm cu foarte mare nerăbdare vaccinul anticoronavirus. Există mai multe proiecte în lume care lucrează în paralel pentru a descoperi acest vaccin", a spus europarlamentarul.


Cristian Bușoi consideră că extinderea vaccinării la persoanele vârstnice ar fi o soluție potrivită, dar trebuie văzut care ar fi impactul bugetar în acest sens.


Dezbaterea, care a avut loc online, a fost organizată de DC Media Group




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4005 secunde