Elevii constățeni luptă împotriva bullying-ului

315
1
Elevii constățeni luptă împotriva bullying-ului - bullying182540800-1515505342.jpg

Articole recomandate

Consiliul Județean al Elevilor Constanța lansează proiectul "All different. All equal.", care promovează conceputl anti-bullying și se va desfășura în mai multe etape.


Prima etapă constă într-un concurs de postere tematice organizat de Consiliului Județean al Elevilor. Scopul acestora este de a atrage atenția asupra fenomenului extrem de periculos. Orice elev poate participa trimițând lucrările la adresa de e-mail [email protected], iar câștigătorii desemnați de către Biroul Executiv vor avea ocazia de a deveni noii graficieni ai Birului de Presă CJE. Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 13 ianuarie, ora 12.00. Pentru a rămâne la curent cu desfășurarea campaniei, elevii constănțeni sunt încurajați să acceseze pagina de facebook a CJE.


În România, cifrele privind fenomenul de bullying sunt îngrijorătoare, conform unui studiu efectuat de Fundația Salvați Copiii. Astfel, unu din patru copii este umilit în grupul de egali, trei din zece copii sunt excluși în mod repetat din cercul de colegi, patru din zece copii au fost răniți ca urmare a comportamentelor violente repetate ale altor colegi. Bullying-ul reprezintă un fenomen de hărțuire cu scopul de a-l umili pe celălalt. Această acțiune repetitive poate produse victimei răni emoționale și declanșează scăderea încrederii în sine și în persoanele din jurul său. Mai mult, această poate cauza depresii și tulburări de comportament în mai mult de o treime din cazuri, excludere și dificultate de relaționare în peste un sfert din cazuri, gânduri sucidale, frică și anxietate, crize de identitate și singurătate.


Comentează știrea

Incepeti cu cadrele didactice
9 ianuarie 2018
Scoateti religia din scoala

Sa fie cercetate mai intai cadrele didactice. Ele sunt primele care fac bullying. Mai ales invatatoarele cand nu le dai spaga sau cand alt parinte da spaga mai mare. Daca profesorii ar fi bine pregatiti, bullying-ul intre elevi nu ar fi atat de des intalnit. Si dati afara orele de religie din scoala ca si ele sunt vinovate de aceasta teroare intre elevi. Nu-i invata nimic pe copii, nici bunatate, nici mila nici iertare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0668 secunde