Economica.net: Aura Socol, favorită în cursa pentru postul de guvernator BNR, în locul lui Mugur Isărescu

310
Economica.net: Aura Socol, favorită în cursa pentru postul de guvernator BNR, în locul lui Mugur Isărescu - aurasocol23638200-1553202805.jpg

Articole recomandate

Surse din mediul bancar afirmă că Aura Socol, soția unuia din strategii PSD, Cristian Socol, este favorită în cursa pentru postul de guvernator al Băncii Naționale a României (BNR), în locul actualului guvernator, Mugur Isărescu. Aura Socol este profesor la Academia de Studii Economice, membru în Comisia care a elaborat planul național de aderare a României la moneda unică europeană și membră în Consiliul de Administrație al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Dacă în urmă cu ceva timp numele Aurei Socol era doar vehiculat ca fiind una dintre propunerile din interiorul partidului de guvernământ pentru posibila înlocuire a guveratorului BNR, Mugur Isărescu, la ora actuală numele ei apare cap de listă pentru înlocuirile care vor avea loc în Consiliul de Administrație al BNR în luna iunie 2019, dacă se respectă data la care au fost validați în Parlament membrii CA al BNR, potrivit mai multor surse din mediul financiar bancar. Tot surse din mediul bancar susțin însă că guvernatorul Mugur Isărescu va rămâne la șefia Băncii Centrale până în toamnă, după care se va retrage.

După repetate atacuri la adresa guvernatorului BNR, care a intrat în al 29-lea an de când deține această poziție, iată că a început și redactarea listelor pentru această funcție. Lucian Isar, Darius Vâlcov, Florin Georgescu și chiar Liviu Voinea au fost nominalizați în câteva rânduri ca posibili înlocuitori ai guvernatorului BNR. La această oră, numele profesorului Aura Socol este cel mai vehiculat pentru cazul în care Mugur Isărescu va fi într-adevăr înlocuit, scrie Economica.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.116 secunde