Dramă fără margini! Rujeola a ucis, la Constanța, un copil de numai nouă luni

355
Dramă fără margini! Rujeola a ucis, la Constanța, un copil de numai nouă luni - drama-1528988546.jpg

Articole de la același autor

Nimic nu poate fi mai trist decât să-ți moară propriul copil, mai ales atunci când este vorba despre un pui de om care abia acum învăța să pășească în această viață. Din păcate, un băiețel de numai nouă luni și-a găsit sfârșitul pe un pat de spital, lăsând în urma sa doi părinți îndurerați și un gol pe care nimic nu-l va mai umple vreodată. 


Drama lui a început luna trecută. Potrivit cadrelor medicale, micuțul din Tulcea ar fi ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU) în luna mai, cu probleme respiratorii. El a fost internat în perioada 15-21 mai, timp în care a contactat rujeola de la alți copii bolnavi, micuțul nefiind vaccinat împotriva bolii. 


Potrivit dr. Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Județeană, boala a fost confirmată pe 30 mai, în urma analizelor de laborator. Din nefericire, micuțul pacient a suferit alte complicații, pe fondul unei imunități scăzute. 


Informația este confirmată de reprezentanții SCJU, care au spus că cel mic a fost internat pe secția de Pediatrie. 


"În aceeași zi a fost internat, în același salon, un sugar tot cu patologie respiratorie, dar la care, pe 17 mai, a debutat o erupție sugestivă de rujeolă. În urma acesteia, pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, unde, ulterior, a fost confirmat diagnosticul de rujeolă. Pe 29 mai, minorul din Tulcea a fost internat, din nou, în secția Pediatrie din cadrul SCJU Constanța, trimis fiind de la Spitalul de Boli Infecțioase. În urma examenului clinic și al radiografiei, medicii din cadrul SCJU au stabilit diagnosticul de insuficiență respiratorie severă, bronhopneumonie și rujeolă în evoluție. Pacientul a fost intubat, ventilat, monitorizat și tratat medicamentos, însă, din nefericire și în ciuda eforturilor depuse de către medici, a decedat pe 13 iunie", a explicat managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa. 


Acesta a precizat că pacienții cu rujeolă în formă gravă, dar și cei cu alte boli asociate sunt direcționați către SCJU Constanța, deoarece, la nivelul regiunii Dobrogea, Spitalul Județean este singurul care asigură terapia intensivă complexă. Totodată, conform procedurilor, pacienții cu boli infecțioase sunt izolați, respectându-se toate normele legale în vigoare. 


Având în vedere acest ultim caz, dar și numărul extrem de ridicat de bolnavi cu rujeolă, medicii trag încă un semnal de alarmă și sfătuiesc populația să își imunizeze copilașii, pentru că rujeola sau pojarul, cum i se mai spune, este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații și poate fi mortală, uneori. 


Boala se manifestă, la început, cu febră, rinoree (scurgerea de secreții de la nivelul nasului), strănut, senzația de gât uscat, tuse persistentă. De asemenea, creșterea în volum a ganglionilor latero-cervicali este un motiv de alarmare, dar și apariția diareei, a oboselii sau a pierderii poftei de mâncare. 


Totuși, erupția dispare în aproximativ 18 ore, dar în locul ei apare erupția tipică de rujeolă. Aceasta apare mai întâi la nivelul feței și în spatele urechilor, urmând să se răspândească apoi pe întreg corpul. După dispariția erupției, pe locul respectiv, pielea poate avea o tentă maronie, decolorată, care dispare treptat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.016 secunde