Debranșări de la RADET. Cum reacționează constănțenii

550

Articole de la același autor

Până la această dată, Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) a primit câteva sute de cereri privind eliberarea avizelor de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Constanța.

Pentru a se putea debranșa, proprietarii de apartamente au avut obligația de a prezenta la sediul instituției un dosar care să conțină o cerere, acordul scris al vecinilor de apartament și cel al asociației de proprietari, dar și dovada că nu au restanțe la plata serviciilor de termoficare.

Desigur, cererile cu documentația incompletă nu vor primi, neapărat, un aviz favorabil, în aceste situații fiind amânată deconectarea de la rețea până când se depun toate actele la dosar. În cazul unei avizări favorabile, solicitantul achită taxa de deconectare sau de debranșare, stinge datoriile față de RADET și apoi primește un proces-verbal de constatare a debranșării.

Oana Rusu, angajată a biroului de Marketing-Comunicare din cadrul RADET, ne-a declarat că, anul acesta, a scăzut numărul celor care doresc să se debranșeze. Motivul?

"Disconfortul cu care se confruntă locatarii din blocurile debranșate complet, ca urmare a apariției mucegaiului în unele încăperi, apare datorită faptului că nu toate apartamentele mai sunt încălzite integral, fiind camere mai puțin încălzite de către posesorii de centrale termice, favorizând astfel apariția condensului pe pereții interiori care separă camerele reci de cele încălzite. Apoi, apare riscul permanent al producerii unor evenimente nedorite ca urmare a defecțiunilor la instalația de gaze naturale sau a neglijenței unor vecini la folosirea acestora, care constituie o amenințare permanentă ce trebuie luată în seamă. Numărul celor care au solicitat debranșarea este mai mic decât în anul precedent", a precizat Oana Rusu, pentru "Cuget Liber".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4214 secunde