Cum se face dovada vechimii în muncă

347
Cum se face dovada vechimii în muncă - vechimesursalibertatea-1582234113.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Casei Naționale de Pensii susțin că dovada vechimii în muncă în grupa I și/sau a II-a de muncă realizată anterior datei de 1 aprilie 2001 se face numai cu carnetul de muncă. 


Astfel, în situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II-a de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect ori incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatori sau deținătorii legali de arhive. 


"Adeverințele care atestă încadrarea persoanelor în fostele grupe I și/sau a II-a de muncă sunt valorificate numai în situația în care au fost emise conform legii, pe baza documentelor verificabile întocmite anterior datei de 1 aprilie 2001. Angajatorii sau orice alți deținători legali de arhive sunt obligați să pună la dispoziția Casei Județene de Pensii documentele întocmite anterior datei de 1 aprilie 2001 pe baza cărora s-au eliberat adeverințele care atestă încadrarea persoanelor în fostele grupe I și/sau a II-a de muncă, în vederea verificării respectării legislației în domeniu (art. 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice). În situația în care, în urma verificărilor, se constată nerespectarea legislației privind încadrarea în grupe superioare de muncă sau nu sunt prezentate documentele care au stat la baza eliberării adeverințelor, perioadele respective sunt valorificate ca vechime în muncă/stagiu de cotizare în condiții normale de muncă", au precizat reprezentanții Casei Naționale de Pensii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4817 secunde