Cum a ajuns Parcul Tăbăcăriei o cloacă

3246
8
Avem un singur parc mare și ade-vărat, dar nimeni care să-l îngri-jească. Parcul Tăbăcăriei, ciopârțit deja de mai multe construcții comer-ciale se distruge pe zi ce trece. Constănțenii care se plimbă pe aleile sale sunt nevoiți să ocolească anumite zone sau să se facă că nu văd starea de degradare în ceea ce ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai frumoase locuri din țară.

Cuvintele sunt de prisos. De aceea lăsăm fotografiile să vorbească de la sine. Pentru cei care nu au mai fost de ceva timp prin zonă vă spunem doar că, dincolo de frumusețea parcului, cu lac, copaci bătrâni și alei întortocheate, prin stufăriș, așa cum a fost gândit acum mai bine de 25 de ani, veți găsi bănci rupte, dale sparte, gunoaie, indicatoare ilizibile, alei impracticabile, pline de buruieni, tuneluri focare de infecție, poduri distruse. Nu vă lăsați păcăliți de copacii frumos văruiți, la linie. Și Primăria Constanța a auzit de zicala "Afară-i vopsit gardu’ înăuntru leopardu’. Așa că mai adânc, în inima parcului, veți fi foarte dezamăgiți de aspectul său.

"Noi venim săptămânal în parc. Din păcate, în Constanța, nu prea ai unde să te relaxezi. Doar să ne plimbăm pe malul mării, pe la Cazinou sau în Mamaia, și prin mall-uri ori baruri. Parcurile sunt mici și urâte. Din doi pași l-ai parcurs dintr-o parte într-alta. Singurul mai de Doamne-ajută este Tăbăcăriei. Dar a fost lăsat în paragină. Înafară de un var pe copaci și o vopsea pe bănci, în rest nu s-a făcut mai nimic pe aici", ne-a spus Paula Mitroi din Constanța.

O firmă va îngriji parcul

De curând a fost lansată și vestea că, din lipsă de bani, Parcul Tăbăcăriei va trece din administrarea Consiliului Local în cea a unei firme. Poate aceasta va fi soluția să avem și noi un parc decent, în care să ne plimbăm cu drag și să ne relaxăm. Dar să sperăm că firma respectivă nu va dori să își recupereze cheltuielile introducând o taxă la intrarea în parc sau inventând cine știe ce altă metodă de a lua bani de la constănțeni.

Comentează știrea

Vlad T.
14 octombrie 2011
Vorba aceea, "Cum e turcu' ii si pistolu'!"

Articol de atitudine! Corect cele relatate! Am si eu o sumedenie de poze cu aspecte din 'balta Tabacarie', ca de parc nu poate fi vorba. Cu asa primar si asa consiliu local, ce oras putem avea? Ei sunt interesati numai de interesele lor personale. Nu fac nimic pentru oras, pentru cetateni. Asa cum remarca si doamna, in Constanta nu prea ai pe unde te plimba. Gradinile din oras, promenada de la Cazino, trotuarele din centru sunt impracticabile din cauza gropilor de pe alei. Totul este darapanat sau facut de mantuiala. Curios este de aflat cam cat a cheltuit primaria de-a lungul candidaturii Mazare, pentru intretinerea spatiilor verzi si a 'parcurilor'? Orasul nostru are un arhitect peisagist?

nae
14 octombrie 2011
dezastu

cine sa vada? Poate va asteptati la o atitudine din parteaGarzii deMediu? Slabe sperante.Trec zilnic prin fata acetei institutii si nu-mi vine sa cred ca-ci chiar se ocupa cu protectia mediului tinand cont ca buruienile le intra in birouri si nimeni nu se sinchiseste.Halal inspectori de mediu.....

nae
14 octombrie 2011
Revin

Tot eu amsafac si niste poze pe care le voi trimite ministerului mediului sa vada ce hahalere are in teritoriusi cum conpromit ideea de protectie a mediului in care traim.Sanucredeti ca sunt credeti ca sunt fan al administratiei locale care formeaza un grup infractional organizat.......

Carmen
14 octombrie 2011
Solutia - Administrare "portocalie"!

O firma "portocalie" va administra cu siguranta foarte bine parcul. Copacii vor fi vopsiti cu portocaliu si nu var alb, bancile si ele tot asa... poate si iarba sa fie mai portocalie dar, in mod sigur "taxa" de intrare nu va lipsi (si de ce-ar lipsi ca-nfond portocalii taxeaza tot!) Da' macar o s-avem parc! Pai nu-i asta scopul?!

marius
14 octombrie 2011
va place?

este pentru a doua oara cand ma uit pe ziarul vostru in ultimul timp si observ ceva care ma irita: Cum le ajută, pe femei, machiajul la locul de muncă Cum a reușit un puști să spargă zeci de locuințe Cum a ajuns Parcul Tăbăcăriei o cloacă Cum poate salva China omenirea de o nouă criză economică Cum ne protejăm de pneumonie și gripă Cine râvnește la conducerea Partidului Poporului de la Constanța Ce funcție nouă a primit prefectul Claudiu Palaz Cum pot obține constănțenii diplomă de inginer sudor internațional

qwerty
14 octombrie 2011
Cum sa faci bani din sotron

Nu doresc sa-l irit mai tare pe marius dar vreau sa-i dau un raspuns doamnei Carmen.Daca vrei sa faci o afacere din sotron,cumperi o creta de la papetarie, alegi o strada din Constanta,desenezi pe asfalt o PARCARE CU PLATA si te apuci sa strangi bani de la prosti.Stimata doamna Carmen si Cuget Liber incercati sa aflati unde se duc banii din "sotronul" desenat pe asfalt in dreptul bisericii Adormirea(Ion Lahovari nr.18) sau parcarea confiscata din fata garii sau alte parcari inventate de SRL-istii destepti. Nu investesti nimic,nu plantezi nicio floare.Trebuie sa fii nebun sa pleci la munca,cand primaria iti ofera asemena "facilitati".Aviz "intreprinzatorilor" din Parcul Tabacariei.Acolo trebuie sa desenezi un parc,un lac si pe alei sa pictezi urmatorul text:"PLIMBARE cu PLATA"

un tatic
14 octombrie 2011
Nu va intrebati de ce fata aceea fost la un pas sa fie violata de politstul magda in Tabacarie???

Pai in Tabacarie e cloaca de drogatzi , mai ales in zona unde era / este un restaurant - " la cetate " , am fost acum jumatate de an ca au dat mingea copii acol,o si am vazut o zone de cativa m,tri plina ochi cu seringi , plicuri , etc ... De atunci copii mei nu mai intra in parc , ne jucam [pe maul marii !

ionica
14 octombrie 2011
parcul..

Nimeni insa nu vrea sa recunoasca faptul ca din mizeria de pe acest lac se dezvolta un asa zis plancton care este deversat in Mare(la intrare in Mamaia se vede si stavilarul).Acesta in anumite conditii de temperatura duce la dezvoltarea ALGELOR ,atat de iubite de turisti!!Un doctor strain a facut remarca aceasta in portul Tomis,care de asemeni este ca o cloaca ce se intinde pe toata suprafata lui.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Social : Acasă la paria Constanței
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Social : Cât de murdară e Constanța
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Social : Evul Mediu în cartierul CET
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Constanța: Viol în Parcul Tăbăcărie
Vineri, 09 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : A luat foc Parcul Tăbăcăriei
Miercuri, 02 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Scandal din cauza unei spălătorii auto
Pagina a fost generata in 0.5753 secunde