X
X
Mai multe ştiri online:

Cum a ajuns Parcul Tăbăcăriei o cloacă

Ştire online publicată Vineri, 14 Octombrie 2011. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Avem un singur parc mare și ade-vărat, dar nimeni care să-l îngri-jească. Parcul Tăbăcăriei, ciopârțit deja de mai multe construcții comer-ciale se distruge pe zi ce trece. Constănțenii care se plimbă pe aleile sale sunt nevoiți să ocolească anumite zone sau să se facă că nu văd starea de degradare în ceea ce ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai frumoase locuri din țară.

Cuvintele sunt de prisos. De aceea lăsăm fotografiile să vorbească de la sine. Pentru cei care nu au mai fost de ceva timp prin zonă vă spunem doar că, dincolo de frumusețea parcului, cu lac, copaci bătrâni și alei întortocheate, prin stufăriș, așa cum a fost gândit acum mai bine de 25 de ani, veți găsi bănci rupte, dale sparte, gunoaie, indicatoare ilizibile, alei impracticabile, pline de buruieni, tuneluri focare de infecție, poduri distruse. Nu vă lăsați păcăliți de copacii frumos văruiți, la linie. Și Primăria Constanța a auzit de zicala "Afară-i vopsit gardu’ înăuntru leopardu’. Așa că mai adânc, în inima parcului, veți fi foarte dezamăgiți de aspectul său.

"Noi venim săptămânal în parc. Din păcate, în Constanța, nu prea ai unde să te relaxezi. Doar să ne plimbăm pe malul mării, pe la Cazinou sau în Mamaia, și prin mall-uri ori baruri. Parcurile sunt mici și urâte. Din doi pași l-ai parcurs dintr-o parte într-alta. Singurul mai de Doamne-ajută este Tăbăcăriei. Dar a fost lăsat în paragină. Înafară de un var pe copaci și o vopsea pe bănci, în rest nu s-a făcut mai nimic pe aici", ne-a spus Paula Mitroi din Constanța.

O firmă va îngriji parcul

De curând a fost lansată și vestea că, din lipsă de bani, Parcul Tăbăcăriei va trece din administrarea Consiliului Local în cea a unei firme. Poate aceasta va fi soluția să avem și noi un parc decent, în care să ne plimbăm cu drag și să ne relaxăm. Dar să sperăm că firma respectivă nu va dori să își recupereze cheltuielile introducând o taxă la intrarea în parc sau inventând cine știe ce altă metodă de a lua bani de la constănțeni.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31467 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3920 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1462 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1256 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4213 secunde