Cu cât a crescut traficul aerian după relaxarea restricțiilor

206
Cu cât a crescut traficul aerian după relaxarea restricțiilor - travellerzephyr18gettyimages-1591202031.jpg

Articole recomandate

Traficul aerian de pasageri a crescut cu 30% pe plan global în luna mai, față de aprilie, după ce companiile aeriene au redus prețul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienților, arată un raport al Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), conform Digi24.


"Operatorii aerieni au nevoie de numerar din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) și caută să încurajeze pasagerii să zboare, oferindu-le prețuri scăzute ale biletelor. Dificultatea o reprezintă majorarea costurilor, din cauza restricțiilor în vigoare", a declarat economistul șef al IATA, Brian Pearce, scrie Agerpres, preluând Reuters.


În Europa, companiile aeriene low-cost, inclusiv Wizz Air și Ryanair, au anunțat că se așteaptă să câștige clienți de la operatorii de linie în urma prețurilor mai scăzute.


Piețele asiatice, afectate de pandemie, încep să-și revină, traficul intern în China, Coreea de Sud și Vietnam înregistrând creșteri de 25%, apreciază IATA.




Recent, IATA a făcut un apel către guverne să ofere urgent lichiditate companiilor aeriene pentru a le ajuta să traverseze criza actuală, avertizând că mulți operatori vor da faliment în câteva săptămâni dacă nu primesc ajutor.


IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6324 secunde