Controale sanitar-veterinare în piețe! 22 de sancțiuni aplicate

108
Controale sanitar-veterinare în piețe! 22 de sancțiuni aplicate - fond1522258823-1523875045.jpg

Articole de la același autor

Medicii sanitar-veterinari au monitorizat, timp o lună de zile, în preajma sărbătorilor pascale pieele, magazinele și depozitele alimentare. 


Activitățile s-au materializat prin verificări la 413 obiective. Au fost vizate 10 piețe agroalimentare, 3 centre sacrificare păsări, 2 centre sacrificare temporară, 5 unități procesare carne, 8 unități procesare lapte, 5 centre prelucrare lapte, 2 centre colectare pește, 6 unități produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare produse din pescuit, 2 puncte de debarcare pește, 1 unitate colectare miere, 1 unitate procesare miere, 38 de măcelării, 39 de carmangerii, 22 de super/hipermarket-uri, 51 de magazine alimentare, 18 depozite alimentare, 112 autoutilitare, 13 pescării, 30 de restaurante, 3 cantine, 2 unitți tip bufet, 8 unități tip catering, 2 pizzerii, 19 unități tip fast food, 10 laboratoare coferărie/patiserie.


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare", precizează reprezentanții DSVSA Constanța.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.400 de lei și un număr de 10 avertismente. 


Au fost emise o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru un magazin alimentar și o ordonanță de interzicere a activității pentru un restaurant.


Cu acest prilej, a fost confiscată și retrasă de la vânzare o cantitate de 528 de kg produse alimentare, cantitate care a fost dirijată către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


De asemenea, în această perioadă, la nivelul unității de abatorizare și la nivelul celor 2 locuri amenajate temporar, au fost sacrificate un număr total de 1089 de capete miei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.964 secunde