Constănțenii sunt îngrijorați, primăria le răspunde: "Mozaicul va fi tratat cu soluție antiderapantă!"

962
Constănțenii sunt îngrijorați, primăria le răspunde:

Articole de la același autor

Amplasarea de lucrări de mozaic în dreptul a zece treceri de pietoni din municipiul Constanța este privită cu îngrijorare de constănțeni. Operele realizate sunt frumoase, dar ce se va întâmpla la iarnă, când gheața și zăpada vor acoperi trotuarele, s-au tot întrebat constănțenii. Primăria Constanța răspunde îngrijorării acestora și dă asigurări că zonele cu mozaic vor fi tratate cu soluții antiderapante. 


Proiectul "Orașul meu de mozaic", prin care se dorește înfrumusețarea mai multor zone ale municipiului cu ajutorul mozaicului, a atras atenția constănțenilor. În vreme ce unii au apreciat inițiativa, bucurându-se de coloristica mozaicului, alții s-au arătat mai prevăzători. "Ce se va întâmpla la iarnă, când trotuarele  vor fi acoperite de ghețuș și zăpadă? Sunt montate fix în dreptul trecerilor de pietoni, vor aluneca oamenii pe bandă rulantă. Și așa ne era frică, pentru că nu erau curățate trotuarele, acum chiar nu vom mai putea să traversăm. Se va umple Ortopedia de pacienți!", a semnalat o constănțeancă. 


Primăria Constanța și organizatorii proiectului au răspuns îngrijorărilor constănțenilor și au dat asigurări că lucrările de mozaic vor fi tratate cu soluție antiderapantă. "Și, de asemenea, unde va fi nevoie, adică acolo unde bordurile sunt înalte, vom pune și benzi antiderapante", a afirmat Ovidiu Felipov, managerul proiectului. 


Proiectul "Orașul meu din mozaic" este organizat de Fundația Metamorphosis a Universității "Ovidius" din Constanța, fiind finanțat de Primăria Municipiului Constanța. "Orașul meu din mozaic" se desfășoară în perioada 20 august – 20 septembrie, la sediul Facultății de Arte (bd. Mamaia nr. 124) și, de asemenea, constă în montarea în dreptul a zece treceri de pietoni, a unor lucrări de mozaic. 


Proiectul își propune să sporească estetica arhitecturală urbanistică a mai multor zone cu vizibilitate maximă din oraș, și anume: bd. Tomis, bd. Ferdinand, bd. Mamaia, str. Soveja, Șos. Mangaliei, str. Răscoalei 1907, str. Traian, str. Pandurului, bd. Aurel Vlaicu, str. Caraiman. Majoritatea acestor lucrări au fost deja montate. Ele pot fi admirate după cum urmează: intersecția bd. Ferdinand cu str. Răscoalei 1907 – 1 (în lucru); intersecția Traian cu bd. Tomis – 2 (în lucru); intersecția bd. Ferdinand cu bd. Tomis (Miga) – 2 (finalizat); bd. Mamaia – Universitatea "Ovidius" din Constanța – 1 (finalizat); intersecția bd. Mamaia cu str. Soveja (Delfinariu) – 2 (finalizat); intersecția str. Pandurului cu Șos. Mangaliei – 1 (finalizat); intersecția bd. Aurel Vlaicu și str. Caraiman – 1 (finalizat).


"Este un proiect dedicat orașului Constanța și locuitorilor săi, unii care participă activ, alții care se vor bucura pe termen lung și foarte lung de produsele muncii celor implicați activ. Astfel, în proiectul nostru se întâlnește istoria milenară a orașului și prezentul său tânăr și dinamic. Și, pentru că unul dintre atributele specifice ale Constanței este chiar îngemănarea trecutului cu prezentul, ne-am gândit să valorizăm din perspectivă socială și artistică această importantă mărturie a trecutului nostru îndepărtat: mozaicul. Mai mult decât atât, atunci când spui mozaic, toată lumea se gândește la Edificiul Roman cu mozaic și, de aceea, am avut curajul de a propune extinderea în cel mai public spațiu (trecerile de pietoni) a acestei valori inestimabile a Constanței și reinterpretarea ei din perspectiva tinerilor", au transmis organizatorii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Tânăr lovit pe trecerea de pietoni
Pagina a fost generata in 0.6686 secunde