Constănțenii sunt încurajați să se implice în viața comunității

113
Constănțenii sunt încurajați să se implice în viața comunității - autobuze-1558855967.jpg

Articole de la același autor

Autobuzul etajat în care au urcat cei 21 de tineri din cele 7 țări europene implicate în proiectul "Democracy builders - Tools & Skills for Participatory Democracy" a plecat în caravană pe principalele bulevarde ale Constanței cu un scop: acela de a-i încuraja pe constănțeni să se implice în viața cumunității și în procesul de luare a deciziilor. 


Autobuzul etajat pus la dispoziție de Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a făcut mai multe opriri în cele mai importante zone ale orașului, precum bulevardul Tomis, în fața Primăriei Constanța și în Piața Ovidiu. Aici, tinerii au intrat în dialog cu trecători de toate vârstele și le-au transmis mesajele lor legate de implicarea și participarea activă la tot ceea ce înseamnă viața comunității în care trăiesc și care îi privește și de deschidere spre dialog față de toți factorii implicați în procesul administrative de luare a deciziilor. 


Cei 21 de participanți din Franța, Grecia, Italia, Macedonia, Portugalia și Spania au avut parte și de o surpriză plăcută pusă la cale de Asociația Youth Vision Constanța. Deputatul George Vișan s-a alăturat caravanei "Democracy Builders", a stat de vorbă cu tinerii care nu au ezitat să-l asalteze cu întrebări legate de viața politică din România, de legi sau de activitatea din Parlament. 


Pe lângă informațiile obținute, participanții la proiect au făcut și o fotografie de grup cu deputatul constănțean. "A fost o bucurie să întâlnesc acești tineri dezinvolți, care încearcă prin demersurile lor să conștientizeze tinerii europeni de rolul lor în societate! Am profitat de acest prilej și am încercat să aflu cât mai multe opinii despre viitorul Europei. Dar cel mai mult mi-a plăcut provocarea "1 Vote=1 Hug", căreia i-am și dat curs! Iată o lecție pe care societatea românească ar trebui să o adopte, cu atât mai mult în această perioadă când unii se hrănesc din dezbinarea românilor!" a declarat deputatul George Vișan.


Din autobuzul "Democracy Builders", tinerii europeni au luat pulsul Constanței și au descoperit pe traseu locuri care i-au surprins plăcut, asta după ce, Diana Slav, ghidul turiștilor curioși să afle poveștile și legendele ascunse ale bătrânei cetăți Tomis, le-a dezvăluit lucruri mai puțin știute despre orașul nostru. 


Cei 21 de tineri au ajuns la Constanța pe 20 mai și, în tot acest timp, au participat la seminarii, dezbateri tematice, mese rotunde, prezentări, jocuri de rol, toate cu scopul de a susține participarea activă a tinerilor la viața democratică, de a îmbunătății cunoștințele despre Uniunea Europeană, de a facilita înțelegerea procesului legislativ european și de a găsi răspunsuri și soluții la problema neimplicării tinerilor în viața democratică a societății, situație cu care se confruntă din ce în ce mai multe state membre UE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9105 secunde