Constanța, zguduitå de un cutremur de cinci grade!

20306
Constanța, zguduitå de un cutremur de cinci grade! - dz04mdamagfzad02ndaynty1zjk4odfi-1524677905.jpg

Articole recomandate

Un cutremur cu magnitudinea 4.5 pe scara Richter, s-a produs miercuri seara, la ora 20 și 15, la o adancimea de 145km. 


Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(23km), Covasna(35km), Întorsura Buzăului(43km), Târgu Secuiesc(49km), Vălenii de Munte(60km).


Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Scara Mercalli, inventată de seismologul italian Giuseppe Mercalli, este o scară care stabilește intensitatea unui cutremur pe baza observațiilor personale, subiective, din timpul cutremurului.


Viitorul mare cutremur ce se va produce în România va fi de adâncime, asemănător celui din 1802, iar acesta va fi norocul țării noastre, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul onorific al Institutului Național de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 și 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

"(Cutremurul - n. r.) va fi adânc și acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafață mai mare. Va fi o suprafață foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aș spune", a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9136 secunde