Concediul medical se acordă numai persoanelor asigurate

323
Concediul medical se acordă numai persoanelor asigurate - concediulmedical2-1561398283.jpg

Articole de la același autor

Din când în când, există situații în care vă îmbolnăviți și trebuie să stați în spital, după care în concediu medical. Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța au declarat că asigurații beneficiază de concedii și indemnizații în baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform noilor reglementări în vigoare, dar numai dacă sunt îndeplinite cumulativ o serie de condiții. 


Potrivit purtătorului de cuvânt al CJAS, Carmen Laura Maxim, pot beneficia de concedii medicale numai acele persoane care îndeplinesc stagiul minim de asigurare și care prezintă adeverința de la plătitorul de indemnizații, din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 de luni, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A.


"Atragem atenția că solicitarea unor medici ca adeverința de la angajator să fie însoțită de copia de pe ordinul de plată nu are temei legal și, mai mult decât atât, duce la îngrădirea drepturilor asiguraților. În cazul nerespectării de către furnizori a obligațiilor asumate prin contractele și convențiile încheiate, inclusiv convenția privind eliberarea certificatelor de concediu medical, urmează a fi dispuse măsurile prevăzute de reglementările legale în vigoare, măsuri ce pot merge până la reziliere", a precizat aceasta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5166 secunde