CODURILE PORTOCALIU ȘI GALBEN de ninsori abundente, polei și vânt puternic prelungite până duminică seară

294
CODURILE PORTOCALIU ȘI GALBEN de ninsori abundente, polei și vânt puternic prelungite până duminică seară - cauciuc06288600-1544885631.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie menține avertizarea Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol valabilă în nouă județe, până duminică la prânz, dar și Codul galben de ninsori moderate cantitativ și vânt puternic emis pentru județe din vestul, centrul și estul țării, până duminică seara.

Noi alerte emise de ANM până duminică seară. În intervalul 15 decembrie, ora 13:00 - 16 decembrie, ora 18:00, va fi în vigoare o informare meteo de ninsori, lapoviță, ploi și polei, în restul teritoriului.

Astfel, în intervalul menționat precipitațiile vor continua în cea mai mare parte a țării. În Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova și în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitațiile vor fi importante cantitativ. Vor fi depuneri de polei în nordul și nord-estul Munteniei, local în Moldova și pe spații mai mici în Transilvania și Oltenia. La altitudini sub 1.500 metri în estul Carpaților Meridionali și în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza formarea de ghețuș sau polei.Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 45 - 55 km/h.

Conform ANM, în intervalul 5 decembrie, ora 13:00 - 16 decembrie, ora 18:00 va fi în vigoare un Cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului, în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, vestul și nordul Olteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură. În aceste zone vor continua precipitațiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Avertizarea Cod Portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol este menținută pentru perioada 15 decembrie, ora 13:00 - 16 decembrie, ora 12:00, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. În aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăși 70 km/h.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Stire din Social : Trotuarele de pe strada Cumpenei, refăcute
Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Stire din Social : Parcul Viitorului, din zona CET, reabilitat
Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end,  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.8237 secunde