Cod galben de ploi torențiale, dar și caniculă, la Constanța

387
Cod galben de ploi torențiale, dar și caniculă, la Constanța - codgalben-1561306844.jpg

Articole de la același autor

Ultima săptămână a lui iunie debutează cu furtuni și ploi torențiale, dar și cu temperaturi deosebit de ridicate, la Constanța. Întreg județul se află, până mâine noapte, sub cod galben, fiind așteptate manifestări de instabilitate atmosferică și disconfort termic.


Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Până pe 25 iunie, în jurul orei 23, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 de litri pe metru pătrat, iar, pe arii restrânse, 35 – 40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde, în orele amiezii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.


Astăzi, la Constanța, cerul este temporar înnorat și vântul suflă slab, dinspre nord-est. Maxima termică prognozată este de 30 de grade Celsius. Peste zi, sunt așteptate averse și furtuni izolate. Noaptea, se va însenina și termometrele vor indica minimum 24 de grade.


Mâine, va fi și mai cald, cu valori termice cuprinse între 25 și 31 de grade și perioade cu furtuni și ploi torențiale, atât pe timpul zilei, cât și în cursul nopții.


Miercuri, se vor semnala intensificări ale vântului și se va mai răcori puțin. Cu toate acestea, tot vom avea între 22 și 30 de grade. Joi și vineri, va fi la fel de arșiță. Abia în week-end temperaturile mai scad sub 29, 30 de grade, iar noaptea se vor înregistra maximum 20 de grade.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4324 secunde