CNAS, obligată să comunice asiguraților lista cu deconturile pentru serviciile medicale din anul precedent

188
CNAS, obligată să comunice asiguraților lista cu deconturile pentru serviciile medicale din anul precedent - ptc4mczoptq0mczoyxnopwe0mwzhy2ri-1567596194.jpg

Articole recomandate

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, propunerea legislativă care prevede obligația Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să comunice pacientului asigurat lista cu deconturile efectuate pentru serviciile medicale și medicamente de care a beneficiat în anul precedent.


Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea art. 234 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, în vederea stabilirii unor modalități de comunicare, către asigurați, a informațiilor privind deconturile efectuate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru serviciile medicale, serviciile de îngrijire a sănătății, medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale și celelalte servicii la care au dreptul asigurații, de care au beneficiat în anul precedent.

Conform articolelor adoptate, "la cerere, casa de asigurări de sănătate la care este luată în evidență persoana asigurată, comunică în termen de 45 de zile persoanei asigurate sau reprezentantului legal al acesteia, după caz, lista cu serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale de care a beneficiat persoana asigurată în anul precedent, decontate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, cu precizarea contravalorii acestora, a furnizorilor care le-au efectuat/eliberat, precum și a datei efectuării/eliberării acestora".


Lista cu serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale de care a beneficiat persoana asigurată în anul precedent, decontate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, va putea fi accesată de asigurat și prin intermediul dosarului electronic al pacientului.

CNAS efectuează, anual sau ori de câte ori este cazul, analize, studii și prelucrări de date în scopul transparentizării modului în care serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale sunt decontate din bugetul Fondului național de asigurări sociale de sănătate, cu respectarea dispozițiilor legale privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, mai prevede proiectul.

Camera Deputaților este for decizional, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9851 secunde