Cercetătorii români din Suceava au reușit să spargă genomul Sars CoV-2

943
Cercetătorii români din Suceava au reușit să spargă genomul Sars CoV-2 - 0001us14ye1594145727278-1594477585.jpg

Articole recomandate

Reușită românească de ultimă oră în lupta cu coronavirusul. Cercetătorii români din Suceava au reușit să spargă genomul Sars CoV-2, acesta fiind un pas important în lupta pentru găsirea unui tratament țintit pentru COVID-19, informează Antena3.


Anunțul privind spargerea genomului noului coronavirus a fost făcut sâmbătă, la Antena 3, de prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorectorul Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV), care a explicat și cum s-a întâmplat acest procedeu.


"La laboratorul de metagenomică și biologie moleculară al Universității Stefan cel Mare din Suceava, au fost secvențiate în ultimele trei săptămâni 63 de probe ce conțineau virusul Sars CoV-2 provenind din zona Sucevei. Într-o primă etapă, le-am comparat cu varianta originală, cea provenită din Wuhan, și putem anunța că au fost descoperite 187 de modificări, potențiale mutații ale virusului, la nouă dintre genele lui", a anunțat prof. Mihai Dimian, prorectorul Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV).


Acum, odată ce au ajuns la această etapă, cercetătorii vor putea putea analiza mult mai clar pe ce cale a venit virusul și spun că vor putea chiar să-l cunoască mult mai bine. 


"Noi am intrat în luptă fără să cunoaștem adversarul. Acest lucru ne ajută acum foarte mult în a găsi tratamente potrivite, unele poate sunt folosite cu succes în alte țări", a mai spus prorectorul din Suceava.


"Un prim rezultat, după ce am analizat probele amintite, arată că, pentru zona Sucevei, suntem mai apropiați de varianta de virus din Spania, patru probe sunt legate de Germania, sunt și din Italia. Dar în zona Sucevei s-au răspândit mai degrabă pe varianta venită din Spania", a declarat Mihai Dimian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8489 secunde