Cât de mult ajută șomerii consilierea profesională

176
Cât de mult ajută șomerii consilierea profesională - consilieresursaglassdoor-1591034908.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă spun că informarea și consilierea profesională fac parte dintre măsurile care vizează creșterea șanselor de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Potrivit acestora, informarea și consilierea profesională constituie un ansamblu de servicii acordate în mod gratuit persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Acestea au ca scop furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor, dar și dezvoltarea abilității și încrederii în sine a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propria carieră. Serviciile mai sus menționate se realizează doar în cadrul agențiilor pentru ocuparea forței de muncă, iar serviciile menționate se pot realiza și de furnizori de servicii din sectorul public sau privat acreditați.


Mai departe, persoanele cărora le-a fost stabilit nivelul de ocupabilitate greu și foarte greu, ca urmare a profilării, pot beneficia, și ele, de serviciile prevăzute de lege după încadrarea în muncă pe o perioadă de maximum 3 luni, cu acordul angajatorului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Februarie 2020
Stire din Social : Rata șomajului a ajuns la 2,98 %
Pagina a fost generata in 0.6419 secunde