Cabinet stomatologic, înființat la Centrul de plasament "Traian"

247

Articole de la același autor

Ieri, a fost inaugurat cabinetul stomatologic din cadrul Centrului de Plasament Traian, cabinet realizat cu sprijinul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). 


La eveniment au participat Excelența Sa Ambasadorul Republicii Turcia în România, coordonatorul TIKA București, reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța și conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. 


"Proiectul privind înființarea unui cabinet stomatologic s-a născut în anul 2018 și reprezintă un important beneficiu adus copiilor și tinerilor cu sau fără dizabilități, instituționalizați, în contextul în care serviciile stomatologice sunt decontate într-o proporție foarte mică. Noi am început colaborarea cu Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă în anul 2015 și, într-un timp destul de scurt, s-a concretizat într-o serie de proiecte de suflet destinate copiilor din sistemul de protecție. Vă mulțumim (n.r. reprezentanților TIKA) pentru implicarea, sprijinul și dedicarea pe care le-ați demonstrat față de copii în general și în special față de copiii noștri", a declarat directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică. 


Astfel, cabinetul stomatologic profesional face parte din structura DGASPC Constanța și aici se va acorda asistență medicală de specialitate copiilor, tinerilor și adulților beneficiari ai unei măsuri de protecție în sistemul de asistență socială și protecția copilului de la nivelul județului Constanța, adică în jur de 1.200 de persoane. Printre proiectele TIKA finalizate și dedicate copiilor din sistemul de protecție se numără și achiziționarea de mobilier nou, îmbrăcăminte, încălțăminte pentru beneficiari și cazarmament (saltele, perdele, lenjerii, covoare) pentru centrele de plasament Micul Rotterdam și Delfinul din Agigea, precum și amenajarea Complexului Sportiv "Erou Omer Halisdemir" din incinta Centrului de Plasament Micul Rotterdam.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2933 secunde