Blocuri terasate cu parcuri și spații verzi. Cum arată viitoarele cartiere rezidențiale din Constanța

2488
Blocuri terasate cu parcuri și spații verzi. Cum arată viitoarele cartiere rezidențiale din Constanța - fotofondblocuriterasate-1558730675.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care sunt în căutarea unui apartament au ocazia de a afla cele mai noi proiecte imobiliare din oraș, chiar în acest week-end, la Târgul imobiliar din complexul comercial Vivo. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și reunește numeroși dezvoltatori imobiliari din zonă, dar și instituții financiare, brokeri de asigurări și evaluatori energetici.




Doriți un apartament mai spațios pentru familia dumneavoastră sau vă tentează să vă mutați pe malul mării, pentru a simți briza chiar când ieșiți pe balcon, oferte sunt pentru toată lumea. Iar dacă nu aveți toți banii, aveți posibilitatea de a opta pentru un credit ipotecar sau chiar un credit cu rate flexibile, direct de la dezvoltator. Nu vă gândiți însă că scăpați cu bani puțini. Prețul unui metru pătrat construit este cuprins între 900 și 1.150 de euro, fără TVA, în funcție de zona unde doriți să vă mutați. Ceva mai mici sunt tarifele pentru apartamentele în blocurile mici de pe malul mării, în Mamaia Nord, și ceva mai mari în viitoarele complexe rezidențiale care sunt în construcție pe bulevardul Aurel Vlaicu și pe strada Ștefăniță Vodă. În plus, dacă aveți mașină și doriți un loc de parcare, mai trebuie să scoateți câteva mii de euro din buzunar. În Mamaia Nord, un loc de parcare costă aproximativ 3.000 - 4.000 de euro, în Constanța - între 6.000 și 6.500 de euro, fără TVA.
Vestea bună este că în anii următori, pe piața din Constanța vor mai intra câteva mii de apartamente noi-nouțe. Sunt proiecte interesante, cu arhitectură modernă, cu concepte noi față de cartierele rezidențiale deja existente. Dezvoltatorii imobiliari au început să pună accentul pe facilitățile pe care le oferă clienților lor, așa că nu mai construiesc doar blocuri în sine, ci adevărate complexe, în care locatarii vor avea și spații comerciale, parcuri, locuri de joacă, piscină, curți interioare, adevărate oaze de verdeață. Cel puțin așa arată acum proiectele pe hârtie.


Opt blocuri noi pe Ștefăniță Vodă
De exemplu, un dezvoltator a realizat special un catalog cu imagini din parcul pe care îl va amenaja pe măsură ce va ridica și blocurile din jur. "Vor fi nouă blocuri, în total. În prima fază, va fi construit primul bloc la stradă, în formă de U, care are ca dată de finalizare luna decembrie 2020 și dată de predare mai 2021. Deja construcția a început, se lucrează la fundație. În a doua fază, vor fi ridicate patru blocuri în 2023, iar următoarele patru blocuri vor fi gata în 2025. Va fi un complex cu circuit închis, cu accesul doar din strada Ștefăniță Vodă, cu câte o bandă pe sens, iar în interior va fi un spațiu verde uriaș. Vor fi 7.200 de metri pătrați de spații verzi. Tot proiectul se întinde pe o suprafață de 24.000 de metri pătrați. Avem un catalog exact cum va arată parcul. Fiecare arbust în parte pe care îl plantăm este deja marcat. Tot ce apare în prezentare va exista în realitate. Am făcut-o special pentru că multă lume ne întreba de parc și astfel le-am pus la dispoziție o imagine clară a ceea ce va fi. Deși va avea livrarea peste șase ani, noi am contractat fiecare plată din parc", ne-a declarat Titus Andrei, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.


1.100 de euro metrul pătrat util, finisat
Chiar vizavi de acest complex, un alt investitor vine cu o altă idee de a-și atrage clienți: blocuri cu terase înverzite. "Proiectul Gran Via Marina este ceva nou în Constanța, cu blocuri terasate, piscină, loc de joacă, spațiu verde. Un singur bloc are 192 de apartamente, construcția a început și primele apartamente vor fi gata pe 1 iunie 2020, aceasta fiind data prevăzută în contract, cu perioadă de grație de șase luni pentru a se putea face recepția. Sunt disponibile studio-uri, apartamente cu două și trei camere și, în mod surprizător, avem o cerere foarte mare pentru patru camere. Așa că nu se știe, pe viitor, este posibil să introducem în ofertă și apartamente cu patru camere", ne-a explicat Anne Marie Dulamă, reprezentantul unui alt dezvoltator imobiliar.
Prețurile sunt și ele pe măsura noutății proiectului, astfel că un apartament cu trei camere și terasă ajunge să coste mai mult de 100.000 de euro. "Avem o medie de 1.150 de euro pe metru util finisat. Finisajele sunt de calitate, dar nu o calitate premium pentru ca să nu crească prea mult prețurile apartamentelor și să se păstreze un preț decent", a mai spus reprezentantul imobiliar.
Târgul poate fi vizitat sâmbătă și duminică, 25 și 26 mai, între orele 10.00 și 22.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4406 secunde