Blocuri de 8 și 11 etaje în buricul stațiunii Mamaia. Cine mai construiește la malul mării

1685

Articole de la același autor

În Mamaia nu mai sunt spații verzi, nu mai sunt parcări, este doar o promenadă amărâtă, unde se merge și cu mașina și cu bicicleta, cu vedere la chinezismele vândute prin magazinele din termopane sau la restaurantele cu prețuri exorbitante. Ai zice că nu mai ai unde să arunci un ac! Cu toate acestea, se construiește în continuare: se ridică alte și alte blocuri…

Autoritățile locale au emis, numai în ultimele săptămâni, mai multe certificate de urbanism pentru noi imobile în stațiunea Mamaia. Unele dintre ele au chiar și 10, 11 etaje. Este îmbucurător că se lucrează și la vechile hoteluri, care fie își modernizează fațadele, fie vor fi supraetajate, pentru a putea primi mai mulți turiști.

Astfel, pe 12 aprilie, Primăria Constanța a emis Certificatul de Urbanism nr. 1.140, solicitat de Laura Nicoleta Stanciu Stanislas pentru SC Victoria Resort SRL - complexul hotelier Victoria. O parte din imobil va fi supraetajat, iar la ultimul nivel va fi amenajat un bar. De asemenea, se vor face și alte amenajări interioare.

Și hotelul Delta se modernizează. SC Delta Vacanță SRL, prin Lucian Popa, a obținut Certificatul de Urbanism nr. 1.346 pentru supraetajarea hotelului de patru etaje cu încă un nivel, o singură dată, în suprafața maximă de 20% din suprafața construită desfășurată a clădirii, dar și pentru modificarea fațadei, reabilitare termică și montarea unui lift panoramic.

Comtrans SA, prin Marin Trandafir, a primit, pe 16 aprilie, Certificatul de Urbanism nr. 1.217, pentru construirea unui hotel apartament de cinci stele, în stațiunea Mamaia, Restaurant Corsarul.

De asemenea, prin Certificatul de urbanism nr. 1.294, din 18 aprilie, Nicolae Gheorghe Tulea a primit avizul necesar autorizării de lucrări de intrare în legalitate cu imobilul parter și două etaje, ridicat cu AC nr. 2000 din 20 noiembrie 2015. Clădirea se află pe promenadă, vizavi de Club Castel, și a fost supraetajată și modernizată fără respectarea autorizației de construire. Cu toate acestea, certificatul nu poate fi folosit pentru intrarea în legalitate pentru închiderea parțială a terasei circulabile peste etajul al treilea, deoarece, este precizat în document, nu se încadrează în indicatorii urbanistici aprobați.

Apartamente de vacanță, în loc de hoteluri cochete

Ceva mai la sud, chiar lângă Teatrul de Vară, hotelul Perla, complexul Cleopatra, SC Nitalexil SRL a obținut, pe 19 aprilie, Certificatele de Urbanism nr. 1.295 și 1.296, pentru construirea unui imobil cu parter, mezanin și 11 etaje, cu destinația de apartamente de vacanță, în regim turistic, împrejmuire teren și organizare de șantier.

Și în zona Tic Tac va fi ridicat un imobil cu destinația apart-hotel. Prin Certificatul de Urbanism nr. 1.350 din 22 aprilie, Deco Horeca SRL a primit avizul necesar pentru obținerea autorizației de construire a unei clădiri cu demisol, parter și opt etaje, terasă circulabilă, împrejmuire teren și organizare de șantier.

De asemenea, SC Scapino Junior SRL are deja de la Primăria Constanța, Autorizația de Construcție nr. 354, din 15 martie 2019, pentru ridicarea unui imobil cu demisol, parter și două etaje, pe site-ul instituției nefiind însă specificată și zona unde se vor face lucrările, ci doar stațiunea Mamaia.

Pe malul lacului, Ghiță Pelehra și Iancu Pelehra au solicitat certificat de urbanism pentru realizarea de construcții specifice agrementului nautic, depozitarea de echipamente, grup sanitar cu caracter permanent, depozitare ambarcațiuni, în zona Debarcader Caraiman, C1 - cheu. Aceștia au primit avizul cu unele condiționări, deoarece depozitarea de ambarcațiuni nu se încadrează în utilizările admise. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2426 secunde