Bacteria ucigașă de la Institutul Marius Nasta a mai făcut o victimă: trei persoane au murit

215
Bacteria ucigașă de la Institutul Marius Nasta a mai făcut o victimă: trei persoane au murit - imagesziar2016februariegripa2-1550653082.jpg

Articole recomandate

UPDATE. Încă un pacient a murit în această dimineață la Institutul Marius Nasta din Capitală din cauza bacteriei de la secția de terapie intensivă. DSP urmează să preia probe!


***
Inspectorii sanitari au decis, marți, sistarea activității blocului operator și a secției de Anestezie-Terapie Intensivă (postoperator) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București.

Controlul la "Marius Nasta" a început după ce doi pacienți au murit, săptămâna trecută, la acest spital din cauza infecțiilor nosocomiale.

"Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanții DSPMB din unitatea respectivă", anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Epidemiologii Direcției de Sănătate Publică București "consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere și limitare a infecției cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului. Reluarea activității va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curățenie și dezinfecție terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme", subliniază Ministerul Sănătății.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7306 secunde