Aveți butelie de aragaz? Atenție la regulile care previn incendiile devastatoare!

315
Aveți butelie de aragaz? Atenție la regulile care previn incendiile devastatoare! - regulimasinisursaisutulcea-1581861067.jpg

Articole de la același autor

Pompierii atrag atenția asupra măsurilor de siguranță care trebuie respectate, în cazurilor folosirii mașinilor de gătit și a buteliilor de aragaz, astfel încât să nu se ajungă la nenorociri!

"Buteliile de aragaz nu se vor folosi fără regulator de presiune, cu garnituri deteriorate, cu furtunul de cauciuc ce prezintă porozități, crăpături sau lărgiri la capete sau fără coliere metalice de strângere", au precizat salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Totodată, este important ca buteliile de aragaz să nu fie ținute în apropierea surselor de căldură sau sub directa acțiune a razelor soarelui. "Nu vor fi culcate, iar distanța dintre butelie și aparatul de gătit trebuie să fie de minim un metru, iar față de alte surse de căldură cu flacără deschisă de cel puțin doi metri", au mai precizat pompierii.

Încercarea etanșeității nu se face cu flacără deschisă; verificarea se execută numai cu emulsie de săpun și apă, iar aprinderea focului în cazul folosirii gazelor lichefiate se face respectând principiul "gaz pe flacără";

Este interzisă utilizarea recipientelor neomologate sau defecte și transvazarea improvizată sau neautorizată a gazelor petroliere lichefiate dintr-un recipient în altul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6126 secunde