Avertisment fără precedent al meteorologilor. "Căldura va fi insuportabilă"

395
Avertisment fără precedent al meteorologilor.

Articole recomandate

Toate agențiile meteo sunt în stare de alertă și anunță un val de caniculă fără precedent. Pentru prima dată în 2019, specialiștii de la stațiile de specialitate au emis un cod violet de caniculă, ceea ce înseamnă că la umbră vom avea 40 de grade Celsius.


În Elveția și în Luxemburg, este cod roșu de vreme toridă, iar în Spania, Franța, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria și Grecia e cod portocaliu.


În Republica Elenă este și risc ridicat de incendii de pădure, din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a vântului puternic. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii aflați deja acolo și pentru cei care urmează să ajungă în zonă.


În Italia, cel puțin 40 de mașini ale turiștilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se știe din ce cauză a izbucnit incendiul, dar pompierii spun că temperaturile mari au favorizat flăcările.

În Franța, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru Paris și zonele limitrofe ale capitalei. Temperaturile vor depăși aici 40 de grade Celsius, dar corpul uman va resimți 47 de grade, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0571 secunde