ATENȚIE! Unele pastile împotriva răcelii și gripei conțin mai mult de 10 E-uri

296
ATENȚIE! Unele pastile împotriva răcelii și gripei conțin mai mult de 10 E-uri - medicamenteracealasigripa650433-1575632041.jpg

Articole recomandate

Unele produse de tip pastile de supt împotriva răcelii și gripei conțin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat vineri de asociația de protecție a consumatorilor InfoCons, scrie Agerpres.

Asociația a analizat 30 de produse de acest tip cu privire la conținutul de E-uri și de zahăr sau îndulcitori.

Pe primul loc în topul InfoCons al pastilelor analizate în legătură cu conținutul de E-uri se află Septolete Măr, despre care asociația de protecție a consumatorilor susține că ar conține 18 E-uri. Septolete Lemon conțin 15 E-uri, iar Septolete Cherry - 10 E-uri.

Pastilele Strepsils Căpșuni fără zahăr conțin 5 E-uri, la fel ca Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Mentă, Tantum Verde Eucalipt și Decasept.

Potrivit sursei citate, pastilele de supt împotriva răcelii și gripei care conțin cele mai puține E-uri din lista prezentată de InfoCons sunt Strepsils Intensiv Miere și Lămâie, care nu au niciun aditiv alimentar, iar Faringosept Vanilie, Faringosept Miere și Lămâie, Faringosept Mentă sau Strepsils Eucalipt conțin un singur aditiv alimentar.

În topul întocmit de InfoCons pentru conținutul de zahăr sau de îndulcitor, pe prima poziție se află Strepsils Clasic, cu 1496,37 mg per pastilă.

Pentru numeroase produse nu se menționează conținut de zahăr sau de îndulcitor, printre care Tantum Verde Lămâie, Tantum Verde Eucalipt, Septolete Măr, Faringosept sau Strepsils Lemon fără Zahăr, potrivit studiului realizat de InfoCons.

Asociația menționează că "doar 43% din produsele studiate au avut cantitatea de zahăr/îndulcitor menționată pe etichetă, deși toate produsele au avut în componența lor zahăr/îndulcitori. În cadrul studiului sunt prezente și produse care au în componența lor diverse gusturi de fructe, însă acestea au de fapt AROME ale fructelor respective".

"Citiți eticheta! Chiar dacă cumpărăm de la farmacie, surprizele pot apărea oricând și pentru o banală răceală sau gripă când ne doare gâtul să fim atenți să nu cumpărăm produse care conțin mult zahăr, multe E-uri sau dacă cumpărăm astfel de produse măcar să o facem în cunoștință de cauză", avertizează InfoCons în comentariul la studiu semnat de președintele asociației, Sorin Mierlea.

Organizația InfoCons se prezintă drept o asociație națională de protecția consumatorilor și unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International. InfoCons este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0744 secunde