Astăzi s-au redeschis creșele în Constanța!

174

Articole de la același autor



Copiii înscriși la creșele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială au putut, astăzi, trece, din nou, pragul acestor unități. 


Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, s-au luat toate măsurile de protecție necesare pentru a se limita riscul de răspândire a infecției cu noul coronavirus. Astfel, unitățile au fost dotate cu materiale de igienă și dezinfectanți, lămpi bactericide, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic etc. 


Toate creșele din Constanța funcționează cu respectarea prevederilor Ordinului nr. 1076/4518/3936/2020. Accesul în holul de primire este limitat, se eșalonează sosirile/plecările, pentru a se respecta distanțarea fizică, iar copiii sunt primiți individual de către persoana desemnată și preluați de părinte la ușa unității, evitându-se circulația în interior.


În plus, se face triajul epidemiologic zilnic, cu scanarea temperaturii cu termometru noncontact, temperatura înregistrată nu trebuie sa depășească 37,3 grade Celsius. Copiii sunt ajutați și învățați să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde, iar sălile de grupă sunt astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Distanțarea fizică se asigură în toate încăperile dormitoare și sălile de mese. Pătuțul este strict individualizat și folosit întotdeauna de același copil.


Reprezentanții DGAS atrag atenția că transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară. De asemenea, copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7981 secunde