ANM, anunț de ultimă oră: când cad primele NINSORI. Temperaturile se schimbă dramatic

3830
ANM, anunț de ultimă oră: când cad primele NINSORI. Temperaturile se schimbă dramatic - iarnazapadaninsoare6qi1yelpno110-1574161557.jpg

Articole recomandate

Primele ninsori ar putea cădea în următoarele 3 - 4 zile atât la munte, cât și în zone mai joase, în special din Moldova, însă până la jumătatea lunii decembrie s-ar putea ca temperaturile să se mențină ușor peste normele perioadei, potrivit Florinelei Georgescu, director Meteorologie Operațională în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, scrie realitatea.net


"Așteptăm acum ca, în următoarele 3-4 zile, vremea să-și schimbe aspectul, să apară precipitații sub formă de ninsoare nu numai la munte, poate și în zonele mai joase, mai ales din Moldova, în contextul în care foarte repede, până spre joi, vineri, regiunea va trece de la un regim cu temperaturi peste normă la unul cu temperaturi ușor sub normalul perioadei. Și în București așteptăm această răcire, în medie cam de 10 grade. Dacă astăzi, ca și ieri, probabil că maxima la București va fi în jur de 17 grade, joi, vineri mai ales e posibil să nu avem mai mult de 7-8 grade, o temperatură care chiar dacă reprezintă, de fapt, norma climatologică va părea mult mai scăzută decât normal, iar senzația de rece se va simți mai categoric. De asemenea, nu este exclus ca și vântul să aibă unele intensificări în anumite intervale", a spus Georgescu, citată de agerpres.ro.

Reprezentantul ANM a explicat că nu este ceva neobișnuit ca, în luna decembrie, în unele nopți, să apară și temperaturi de sub zero grade pe arii din ce în ce mai extinse.

"Putem estima că, până spre jumătatea lunii decembrie, în medie, s-ar putea ca temperaturile să se mențină ușor peste normele perioadei, iar precipitațiile să fie apropiate sau ușor deficitare. Trebuie să fac precizarea că o temperatură normală pentru luna decembrie înseamnă deja o temperatură de iarnă și chiar dacă nu estimăm în acest moment, cel puțin pentru următoarele zile, apariția unui episod cu vreme severă, acest lucru nu este cu totul exclus. De acum încolo, de câte ori vom vorbi despre episoade mai lungi sau mai scurte de răcire, trebuie să ne așteptăm ca precipitațiile să fie și sub formă solidă. Pe de altă parte, nu este neobișnuit ca în luna decembrie, în unele nopți, să apară și temperaturile de sub zero grade pe arii din ce în ce mai extinse. La nivel global, anul 2019 se va încheia drept unul dintre cei mai calzi ani de când se fac măsurători meteorologice și, pe de altă parte, se consemnează categoric un număr de evenimente extreme, pentru că o creștere a temperaturii globale înseamnă de fapt un plus de energie în sistemul ocean-atmosferă care se manifestă prin fenomenele acestea severe", a afirmat Florinela Georgescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1622 secunde