Mai multe ştiri online:

Angajații CFR cer majorarea salariilor cu 50% și amenință cu proteste în primăvară

Ştire online publicată Vineri, 18 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Salariații din sistemul feroviar cer majorări salariale de 50% și anunță că vor organiza un miting de protest pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat al Confederației Sindicale Naționale - Meridian, remis, vineri, AGERPRES.

Comitetul Director al Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) s-a reunit în data de 17 ianuarie 2019, la sediul Confederației Sindicale Naționale Meridian (CSN Meridian) pentru a stabili direcțiile de acțiune în primul semestru al anului.

În urma dezbaterilor, membrii Comitetului Director au hotărât ca în data de 14 februarie 2019 să se organizeze întâlnirea Consiliului Național de Conducere al FSTFR care va fi prezidată de Ion Popescu, președintele CSN Meridian, iar, în data de 4 aprilie 2019, în contextul programului de activități pentru marcarea Zilei Feroviarului, se va organiza un miting de protest.

Sindicatele vor cere adoptarea de urgență a Statutului Personalului Feroviar, precum și rezultate concrete privind alocarea fondurilor europene pentru modernizarea parcului de trenuri ale CFR Călători, dar și pentru a aduce infrastructura feroviară din România la standardele UE.

Sindicaliștii amintesc că Guvernul României are obligația de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puțin 600 de vagoane și a circa 200 de locomotive.

Ei solicită și acordarea compensațiilor reale operatorilor de transport feroviar de călători, astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi, respectiv să se aprobe bugetul de venituri și cheltuieli CFR Călători pe 2019 pe profit 3%, așa cum ar rezulta dacă compania ar fi corect compensată pentru serviciile publice de interes general realizate.

Pe lista revendicărilor se află și "numirea unui ministru al transporturilor competent, creșterea salariilor ceferiștilor cu 50%, anularea Ordinului Ministrului Transporturilor (OMT) nr. 1853 din 2018 și a OMT nr. 1856 din 2018 ce pun în pericol siguranța circulației feroviare, precum și accelerarea investițiilor guvernamentale în infrastructura feroviară pentru eliminarea restricțiilor de viteză care gâtuiesc traficul feroviar din România și care ne fac de râsul lumii în Uniunea Europeană".Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37471 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
vineri, 24 mai Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2239 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7527 secunde