Alerte de infecție cu noul coronavirus, infirmate! INCLUSIV LA CONSTANȚA!

367
Alerte de infecție cu noul coronavirus, infirmate! INCLUSIV LA CONSTANȚA! - ddd-1580059195.jpg
Întreaga circulație a persoanelor care vin spre România din aria geografică a Chinei a fost monitorizată pe criterii epidemiologice și au apărut alerte la Cluj, Timișoara, Constanța și București, dar toate au fost infirmate, potrivit unui buletin informativ al Comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus dat publicității duminică și citat de Agerpres.

"Se iau măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care în acest moment se află în Beijing-China și va sosi pe aeroportul din Otopeni marți, ora 15,00. Deja oficialii români ai ambasadei au luat legătura cu aceștia. Cât privește situația instrumentiștilor care au fost pentru o perioadă de 40 de zile într-un turneu în China, DSP județean verifică starea lor de sănătate zilnic. Până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus la niciuna din persoanele din acest grup", se precizează în buletinul informativ.

Pe 22 ianuarie, s-a constituit Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, format din specialiști, sub coordonarea miniștrilor din Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Comitetul a recomandat un set de măsuri pentru aeroporturi și pentru unitățile medicale sanitare.

Pentru aeroporturi s-a recomandat instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea persoanele a căror temperatură corporală este mai mare de 38 de grade. Implementarea acestei măsuri se va decide luni, cu toți factorii implicați.

Alte recomandări sunt: asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregătite de INSP - CNSCBT la porțile îmbarcare/sosire, control pașapoarte, zone de așteptare etc.); expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afișe informative; asigurarea permanenței de asistență medicală (24/24 - 7/7) în cadrul cabinetelor medicale din aeroporturi, către care vor fi îndrumați pasagerii care prezintă simptomatologie respiratorie/febră; asigurarea cabinetelor medicale din incinta aeroporturilor cu cantități suficiente de materiale de protecție pentru personal; asigurarea personalului aeroporturilor care vine în contact nemijlocit cu pasagerii, cu cantități suficiente de materiale de protecție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1694 secunde