Alerte alimentare: ouă de ciocolată cu bucăți de plastic și chifteluțe cu cioburi

511

Articole de la același autor

A te alimenta sănătos în ziua de astăzi a devenit o provocare pentru multe familii. Auzim din ce în ce mai des întrebarea  "Și noi ce mai mâncăm  dacă toate sunt contaminate și pline de E-uri?".  În goana lor după profit, producătorii de alimente au uitat să-și mai respecte consumatorii și ne servesc tot felul de produse neconforme, de la apă și lapte cu microbi, până la tot felul de substanțe chimice ascunse printre ingrediente.


Dacă ai răbdare să iei la rând sutele de pagini de pe sistemul de alerte alimentare la nivel european, te îngrozești. Și culmea este că producătorii români nici măcar nu se află în top 100. Avem însă nu-meroase alerte pentru produse din Olanda, Germania, Polonia, Turcia, Bulgaria, semn că ai noștri nu sunt în-totdeauna cei mai răi, așa cum s-au grăbit autoritățile din Italia să arate cu degetul spre brânzeturile Brădet. Cea mai recentă alertă este din Olanda și se referă la particule de plastic în ouă de ciocolată. Așadar, atenție, dacă ați cumpărat de curând ouă de ciocolată produse în Olanda ar fi mai bine să nu le consumați!


Orez basmati cu excremente de șobolan
Și mai gravă este însă alerta de prezență excremente de șobolan în orezul basmati din Germania. În cazul acesteia, autoritățile fac un apel către consumatori să returneze produsele dacă le mai au în cămară. O altă alertă care îți ridică părul pe cap se referă la alune în coajă pline cu insecte moarte, din Bulgaria. Din Turcia au fost depistate stafide uscate cu conținut ridi-cat de ochratoxină A. Săptămâna trecută, a fost publicată o alertă și pentru brânză feliată din Franța, contaminată cu Listeria. Iar o altă alertă se referă la semințe de susan din India, contaminate cu Salmonella.


Interesant este că autoritățile din Germania au dispus o alertă pentru chifteluțe congelate din Suedia, care conțin fragmente de sticlă, iar autoritățile din Suedia au dispus o alertă pentru orez ambalat, din Germania, cu fragmente de metal în pungi. Iar lista este extrem de lungă și la fel de șocantă.


ANPC a pornit lupta cu producătorii
În țara noastră, deocamdată, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este singura instituție care se mai bate cu producători alimentari care nu respectă legislația, punând în pericol sănătatea consumatorilor. După testele de laborator făcute de ANPC pentru apa îmbuteliată, vândută în supermarketuri, așteptăm teste și pentru lapte sau pentru așa-zisele sucuri naturale, pentru produsele din carne, pește sau pentru dulciuri. Cu siguranță acesta ar fi momentul în care, mai mult decât oricând, se impune schimbarea legislației și pedepsirea dură a acelor producători care își bat joc de consumatori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Februarie 2016
Stire din Sănătate : Carnea în alimentația bebelușului
Pagina a fost generata in 0.3596 secunde