ALERTĂ METEO prelungită! Ploi torențiale, vijelii și grindină, ÎN TOATĂ ȚARA!

1246
ALERTĂ METEO prelungită! Ploi torențiale, vijelii și grindină, ÎN TOATĂ ȚARA! - cod13713868241373968843139910750-1526454494.jpg

Articole recomandate

ANM a anunțat o nouă informare de vreme rea, cu ploi abundente, vânt puternic și căderi locale de grindină, valabilă mieruri până la ora 19.00.

Pe parcursul zilei de miercuri 16 mai, îndeosebi în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane și submontane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină, anunță ANM. Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor depăși local 15...25 l/mp și izolat 35 l/mp.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în nord-vest, local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 16 grade pe litoral.

PROGNOZA METEO VINERI. Gradul de instabilitatea atmosferică va fi în creștere, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele deluroase și montane, unde temporar înnorările se vor accentua, iar local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor putea acumula cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat și la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6249 secunde