Absolvenții primesc șomaj doar șase luni

214
1
Absolvenții primesc șomaj  doar șase luni - indemnizatii-1518618103.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care nu au reușit să se încadreze în muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, pot solicita indemnizație de șomaj doar dacă în acest timp s-au înregistrat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța.

Aceste drepturi pot fi primite, în primul rând, dacă la data solicitării dreptului amintit, tinerii nu au fost admiși sau nu urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate și/sau acreditate, după caz, în condițiile legii.

În această categorie pot fi incluse acele persoane care nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință în vigoare. Nu în ultimul rând, de acești bani pot beneficia cei care nu îndeplinesc condițiile de pensionare conform legii.

Reamintim că indemnizația de șomaj pentru absolvenți este în cuantum de 50% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare și se acordă pe o perioadă de șase luni. 

Comentează știrea

ct
15 februarie 2018
hmm...

conducatori de cacat.... nu ajunge ca 50% din bugetul tarii se duce total nemeritat pe asistati gen tigani, acum invata si copii de 18 ani sa stea cu mana intinsa la stat... asistente cu 6000 lei net si probabil inca atat lunar din spaga, problema e incompetenta, nesimtirea lor, grefiere ( dactilografe) cu 7000 lei net plus sporuri fara numar... idiotilor, cat credeti voi ca va mai duce sistemul privat in spate ???

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Februarie 2018
Stire din Social : Ce obligații au patronii la angajare
Pagina a fost generata in 0.5056 secunde