104 autobuze noi, marca Isuzu, pe străzile Constanței

3084
În câteva luni, ne-am putea plimba cu autobuze nou-nouțe prin Constanța. Primăria Constanța a finalizat procedurile de achiziție a unui nou parc auto și, în scurt timp, va fi semnat contractul pentru livrarea autobuzelor noi. 


"Vom avea 104 autobuze noi, cu 14 mai multe decât calculasem inițial, pentru că, în urma licitației și a prețului propus, am putut suplimenta numărul autovehiculelor noi. Firma care a câștigat licitația este Isuzu", a precizat, în cursul zilei de ieri, primarul Decebal Făgădău. 


Anunțul a fost făcut după ce Consiliul Local a aprobat proiectul privind suplimentarea numărului de autobuze urbane adjudecate în cadrul procedurii de atribuire organizate în baza contractului de finanțare rambursabilă externă încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. 


"Autobuzele noi vor reconstrui coloana vertebrală a companiei de transport. În prezent, avem autobuze vechi, care creează din ce în ce mai multe probleme. Însă, în curând, flota va cuprinde două treimi autobuze Diesel Euro 6, care, ne place nu ne place, reprezintă soluția cea mai rentabilă din punct de vedere economic, pentru a avea un preț de călătorie scăzut, și o treime flotă verde, adică autobuze electrice sau hibrid sau cu hidrogen. Vom vedea ce soluții vom găsi în perioada următoare. Astfel, compania de transport va redeveni principalul pilon de încredere în ceea ce privește transportul public din Constanța", a mai spus Decebal Făgădău. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6325 secunde