Vitamina K vă susține organismul. Optați pentru cât mai multe legume verzi

182
Vitamina K vă susține organismul. Optați pentru cât mai multe legume verzi - vitaminak3-1576139548.jpg

Articole de la același autor

Fiecare persoană ar trebui să știe că vitamina K este o vitamină foarte importantă pentru funcționarea în condiții optime a organismului. Specialiștii spun că vitamina K este cel mai bine cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la coagularea sângelui și de a menține oasele sănătoase. Astfel, pentru a asimila această vitamină trebuie să mâncați multe legume și fructe verzi. 


Spanacul și broccoli sunt doar două exemple de legume pe care trebuie să le consumați în mod curent. De asemenea, puteți introduce în alimentația dumneavoastră toate legumele verzi, pentru că toate conțin vitamina K, mai ales cele care au frunzele mai închise la culoare. Un alt aliment care nu este o legumă verde dar care conține multă vitamina K este ceapa.


Totuși, dacă sunteți programați pentru o intervenție chirurgicală, cel mai bine ar fi să discutați înainte cu medicul de familie, deoarece vitamina K ajută la coagularea sângelui și chiar este, uneori, administrată pacienților înainte de operație. În același timp, vitamina K ajută organismul să absoarbă mai bine calciul. În ceea ce le privește pe femeile ajunse la menopauză, acestea trebuie să aibă grijă să consume cât mai multe alimente care conțin vitamina K, întrucât corpul lor produce mai puțin estrogen, important în menținerea oaselor sănătoase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7642 secunde