Trei zile consecutive de post regenerează întreg sistemul imunitar

310
Trei zile consecutive de post regenerează întreg sistemul imunitar - treizileconsecutive-1560503009.jpg

Articole de la același autor

Întregul sistem imunitar al unei persoane poate fi restartat printr-o perioadă de post de trei zile, conform unui studiu citat de The Telegraph. Din punct de vedere medical, cercetătorii au explicat acest rezultat prin reacția organismului de a produce noi celule albe în sânge. Mai mult, rezultatele au fost evidențiate indiferent de vârstă. Persoanele în vârstă, al căror sistem imunitar își pierde din eficiență, ar putea să se recupereze mai ușor, când trebuie să lupte cu bolile comune. 


În general, postul este conceput ca o alimentație din care au fost excluse carnea și produsele de origine animală. Există și post cu apă și pâine de 7 zile sau un post negru de 40 zile. Principala lui acțiune este cea de purificare, de odihnire a anumitor organe din corp, de ușurare a unor procese și schimburi interne. Postul nu trebuie în niciun caz să fie forțat, impus din afară, ci este bine să constituie un act firesc, natural.


Se consideră că, postind o zi pe săptămână, îi oferim organismului un timp minim pentru regenerare și purificare. Un post de trei zile ne debarasează corpul de toxine și curăță sângele, unul de cinci zile inițiază procesul de vindecare și de refacere a sistemului imunitar. Pe toată durata postului complet, băutul apei este obligatoriu, cel puțin 1,5 litri pe zi, pentru evitarea deshidratării și a blocajului renal. 


Postul este recomandat și în cazul bolilor infecțioase în fazele acute, deoarece energiile organismului, nemaifiind orientate către procesul de digestie, care canalizează o mare parte din acestea, sunt folosite în procesul de apărare contra microorganismelor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9336 secunde